Hlavní obsah

Mladý ranař zápasil s kontroverzním tetováním. Chybu uznávám, nechám si to předělat, vysvětlil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynuvší pražský turnaj česko-slovenské organizace RFA na poslední chvíli zaznamenal drastické změny téměř na celé startovce. Mnoho zápasníků z galavečera kvůli zdravotním problémům odstoupilo, organizátoři tak dělali možné i nemožné, aby se jim v časové tísni povedlo i tak naplnit očekávání diváků. Jedním z bojovníků, který den před turnajem kývl na výzvu v podobě boje v kleci, byl i Oleg Serdyuk, který nezaujal pouze výkonem, ale především tetováním na těle.

Foto: RFA

Zápasník Oleg Serdyuk během vážení před turnajem RFA 7.

Článek

Do turnaje si toho nikdo ani nevšiml, jenomže v kleci už to zakrýt zkrátka nešlo. Domácí MMA bojovník Oleg Serdyuk nejen, že v tříkolové bitvě s Maďarem Gergelym Csibim prohrál jednomyslně na body, ale především si vysloužil kritiku za problémové nacistické tetování na svém těle. Na levé noze měl totiž ztvárněn nechvalně proslulý Železný kříž, na té druhé pro změnu znak pluku Azov.

Aby toho nebylo málo, tak až do konání zápasu měl mladý bojovník na svém instagramu za přezdívkou číslíci „88", což znázorňuje pozdrav „Heil Hitler". Serdyuk po kritice začal jednat, instagramový účet si přejmenoval a k celé situaci se krátce vyjádřil na svých sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

„Každý člověk může udělat chybu. Je důležité, jak se k ní postaví. Já chybu uznávám a stavím se k ní tak, že si to všechno nechám předělat, protože tohle je moje blbost z minulosti. K ničemu se nehlásím a chci se soustředit pouze na sport. Dělat dobré výkony," napsal mistr české republiky v MMA.

Dohru to mělo i u již zmíněné organizace RFA, která tento exces podcenila a situace si sama všimla až během zápasu. „Došlo k tomu, že ten kluk to vzal na poslední chvíli v podstatě den před zápasem. Tím nám vytrhl trn z paty, protože jeho soupeř by přišel o zápas a celou přípravu," uvedl matchmaker Martin Woodecki.

„Momentálně má stopku, jeho účást na dalších turnajích není v tuto chvíli na pořadu dne," potvrdil pro Sport.cz promotér organizace Boris Marhanský. „Bohužel tím, že zápas vzal 24 hodin před jeho konáním, jsme neměli čas ho ani nafotit. Nikdo si toho nevšiml, každopádně po zápase nám volal jeho trenér a omluvil se za to. Mluvil jsem i s Olegem, který se také omluvil a vysvětlil, že je to věc z minulosti a nechá si to odstranit. My se chceme od takových věcí distancovat," doplnil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Není tomu přitom dlouho, co domácí scéna zažila velice obdobný exces. Lavina kritiky se vyrojila nad brněnským ranařem Radkem Roušalem, který měl na pravé ruce podobiznu nacistického vůdce Adolfa Hitlera a na hrudi pravděpodobně čepici důstojníka SS. Organizace Oktagon MMA si toho všimla až během vážení, tedy den před turnajem, a na poslední chvíli jej vyřadila z listiny zápasů.

Roušal vše následně zdůvodnil tím, že vyrůstal v problematické komunitě lidí, nevěděl co dělat se životem a zároveň přiznal, že tetování byla hloupost. V dalších měsících si tetování nechal skutečně předělat a účasti nadalších turnajích organizace Oktagon MMA tak nic nebránilo.

Reklama

Související témata: