Hlavní obsah

Nejistota kolem českého fightera. Jsem na dně, přiznává Dvořák. Chodí mu nenávistné zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je na dně, přesto stále věří svému snu. Český UFC bojovník David Dvořák nedávno zažil třetí porážku v nejslavnější organizaci v řadě a nad jeho budoucností v zápasnické "Lize mistrů" se tak vznáší pořádné otazníky. Smlouvu má totiž už jen na jeden zápas a sám si moc dobře uvědomuje, že to bude buď, anebo. „Když bych nevyhrál, byl by to jednoznačně konec. To si ale nepřipouštím,“ svěřil se jednatřicetiletý fighter, kterému po nezdaru s Australanem Stevem Ercegem chodily i nenávistné zprávy.

Foto: UNDERTAKER Team

David Dvořák nedávno zažil třetí porážku v UFC v řadě.

Článek

Před dvěma lety to přitom vypadalo na pohádkovou cestu nejprestižnější organizací. Dvořák v UFC vyhrál všechny tři úvodní duely a pomalu a jistě se mluvilo o tom, kdy se probojuje k titulové šanci. Nyní je ale situace značně odlišná. Hořický rodák od května 2021 nevyhrál a aktuálně má za sebou tři porážky v řadě. Po posledním nezdaru proti Australanu Stevu Ercegovi navíc klesl na patnáctou pozici muší divize.

„Dokud není po všem, tak to neskončilo. Budu furt makat. Věřím svému snu. Teď jsem dole a na dně, ale věřím, že se odtud dá jít nahoru. A nevadí, jak dlouho to bude trvat. Já si počkám," řekl Dvořák ve svém vysílání na Youtube, kde zároveň přiznal, že mu po zápase přišla řada nenávistných zpráv.

„Napsaly mi třeba dvě desítky lidí, ať skončím a vyse*u se na to. Dokonce mi někteří psali, ať chcípnu, že nic neumím. Opravdu nenávistné zprávy. Nevím, kde se ta zloba a nenávist v lidech bere. Musí mít smutný život," přemítá nad situací zklamaný český bojovník.

A jelikož mu v platné smlouvě s UFC chybí odzápasit už jen jeden duel, půjde v něm o vše. „Mám smlouvu ještě na jeden zápas. Aktuálně mám 3 výhry a 3 porážky. Moje budoucnost je 50:50. UFC by mě samozřejmě mohlo vyhodit, protože kdo nevyhrává, tu nemá co dělat. Je to tvrdý byznys. Já ale věřím v to, že jsme tam udělali dobrý zápasy. Cokoliv bylo v mezích možností, jsme vzali. V každém fightu jsme nechali úplně všechno," připomíná fakt, že ani jedna z jeho tří porážek nepřišla před limitem.

Jistota posledního zápasu ve smlouvě ale není stoprocentní. UFC totiž už v minulosti některé bojovníky vyhodilo ještě před vypršením kontraktu. „Věřím, že ten zápas bude. Bude to boj o novou smlouvu a já budu muset bezpodmínečně zvítězit. Ideálně dobrým způsobem a neudělat nudný zápas. Kdybych nevyhrál, tak je to jednoznačně konec. To si ale nepřipouštím, jsem přesvědčený, že na to mám," pokračuje aktuálně jeden ze čtyř českých bojovníků mezi elitou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Jednatřicetiletý fighter zároveň připomíná, že v každém zápase je ochoten jít i za hranu. „Jsem asi dement, ale já bych v těch zápasech umřel. Je mi jedno, jestli se něco láme, trhá nebo dostávám bomby. Dokud zápas neskončí, jdu pro výhru za každou cenu. Spousta kluků by to asi vypustila. To taky může udělat dojem," naráží na své tvrdé zápasy, které mu v minulosti už několikrát vystavily řadu zdravotních problémů.

Konec kariéry si nepřipouští, ba naopak. „Je mi 31 a chtěl bych zápasit třeba dalších pět let. Vždycky mě bavilo reprezentovat Českou republiku. Objíždět svět a bojovat venku. Když by mi teď přišla nabídka třeba z ONE FC, PFL či Bellatoru, tak je to samozřejmě o penězích, ale u mě je to hlavně o tom, jezdit do zahraničí a reprezentovat," vysvětluje svůj postoj.

Nějakou dobu tedy ještě potrvá, než se vrátí bojovat zpět do Česka. „Myslím si, že na to bude čas. Může se to stát třeba za tři, čtyři roky, nyní je na to ale příliš brzy. Ale nikdy neříkej nikdy. Nebudu tvrdit, že se nic takového nestane," nevylučuje zcela případný návrat na česko-slovenskou scénu, kde před odchodem do zámoří působil v Oktagonu MMA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články