Hlavní obsah

Procházka sjednocuje český národ. Podpora od bývalé přítelkyně i tradičního fotbalového klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není cesty zpět. Za několik málo hodin (12. listopadu cca 6:00 SEČ) se rozluští hádanka o tom, kdo se stane šampionem polotěžké váhy slavné UFC. Po téměř rok a půl dlouhé pauze usiluje o nejvyšší metu i český bojovník Jiří Procházka, jehož cestu na výsluní bude chtít odrazit Brazilec Alex Pereira. Není proto divu, že se sjednotil i český národ, jenž doufá v další zápis do historie nejslavnější bojové organizace.

Foto: UFC

Jiří Procházka před duelem v UFC

Článek

New York (od našeho zpravodaje) - Nervozita i napětí s blížícím se duelem pochopitelně stoupá. Jednatřicetiletý český samuraj Procházka má znovu nadosah žezlo pro krále prestižní organizace. Před bojem může čerpat energii i z nekonečné podpory směřované právě na jeho adresu.

„Náš fanoušek a kamarád Jiří Procházka je po těžkém zranění zpátky a čeká ho titulový zápas. Tak mu držte palce, Zbrojováci. Hodně štěstí,“ stojí na sociálních sítích fotbalového klubu Zbrojovka Brno, s nímž je český samuraj spojen už pěknou řádku let. Jako teenager se totiž pohyboval mezi ultras, fotbalovými chuligány podporujícími právě tento tradiční český klub.

Promotér největší tuzemské bojové organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný dokonce souboj s nebezpečným Brazilcem Pereirou označil jako největší zápas v historii bojových sportů. „Opravdu to tak je. Největší zápas v historii. Ať už boxu, MMA, thajského boxu, kickboxu, čehokoli. A to nejen pro Česko, ale věřím, že i pro Slovensko,“ říká úspěšný promotér.

Nečekané gesto těsně před zápasem učinila i Procházkova bývalá přítelkyně Kamila Kordulíková. „Den D je tady, udělej nejlepší výkon ve svém životě. Věřím v tebe a tvé vítězství každou částí svého těla. Šampione šampionů, nejlepší v historii lidstva. Nemůžu být na tebe pyšnější,“ rozepsala se bývalá partnerka na sociálních sítích, kam přiložila několik snímků právě z dob, kdy se slavným bojovníkem tvořila pár.

„Věřím na věc zvanou láska. Bezpodmínečnou a nikdy nekončící. V našem životě máme jen jednu skutečnou. Během všech těch let jsme si prošli dobrými i špatnými časy. A děkuju ti, že jsem mohla být součástí této cesty – cesty skutečné legendy. Děkuji ti za všechno. A pamatuj, že tu pro tebe budu až do smrti,“ dodala Kordulíková.

Jedno je jisté, český národ se před důležitou bitvou sjednotil. Podpora pro nejúspěšnějšího domácího bojovníka roste každou minutou, a to ze všech koutů republiky. Zapomenout se nesmí ani na krajany ze Slovenska a a samozřejmě ani na příznivce a známé osobnosti z celého světa.

„Neexistuje nic víc, co by v dnešní době mohl zažít bojovník MMA. Není víc, co by mohl zažít fanoušek Jirky Procházky. Na největším pódiu, v nejslavnější hale na světě a na jednom z největších turnajů v historii bojových sportů. Navíc zápas o titul. Držím palce Jirkovi a celému týmu. Pokud na světě existuje nějaký „blázen“, který to zvládne i podruhé a získá titul šampiona, tak je to právě Jiří,“ říká Slovák Pavol Neruda, druhý ze zakladatelů Oktagonu.

To nejdůležitější se ale uskuteční v newyorské kleci slavné arény Madison Square Garden, kde Procházka znovu po dlouhých měsících obstará rovnou hlavní zápas. Teď už jen dokonat dílo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.