Hlavní obsah

Procházkova bitva? Mortal Kombat! Pás UFC bude zpět v Česku, tvrdí bojovníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Procházka, nebo Pereira? Bitva nejslavnější bojové organizace světa UFC o pás polotěžké váhy je doslova za rohem. V bojišti newyorské Madison Square Garden svedou 12. listopadu zhruba v 6:00 SEČ tuhý boj Jiří Procházkou s Brazilcem Alexem Pereirou, přičemž o vyrovnanosti sil jasně hovoří i kurzy sázkových kanceláří. Elitní čeští bijci ovšem věří v úspěch jednatřicetiletého samuraje a rovněž v znovuzískání titulu šampiona. „Pás bude zpátky v Čechách,“ shodují se.

Čeští zápasníci mají jasno, pás UFC bude v ČR! Procházkův styl je tak nečitelný, že pro Pereiru bude strašně těžké se na to připravit. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

New York (od našeho zpravodaje) - Názory a predikce se různí, v konečném výsledku se jedná takřka o rovonoměrné rozložení. Zatímco někteří vidí na královském trůnu jeho bývalého šampiona Procházku, jiní naopak v boji favorizují elitního postojáře Pereiru, jenž dost možná bude mít v hale větší zástup fanoušků. Česká MMA komunita má ale jasno.

„Bude to Mortal Kombat. Jdou proti sobě dva excelentní postojáři, ale podle mě má Jiří navrch. Je komplexnější, dokáže to strhnout na zem, kde dokáže být dominantní. Povede se mu zvítězit a pás šampiona bude znovu v Čechách,“ tipuje Matouš Kohout, bojovník organizace Oktagon MMA.

Ve prospěch jednatřicetiletého českého samuraje mohou hrát výraznější zkušenosti ve světě MMA (33 zápasů proti 10). „Pereira je nebezpečný bombardér, zápas může mít všemožné průběhy. Očekávám, že se oba několikrát trefí a vyhraje ten, co to bude chtít víc. Jiří ale má více zápasů v MMA a soupeře ukončil na všechny možné způsoby, stejně tak se dostal ze všech možných pozic. Pereira v tomhle ještě nebyl,“ líčí těžkotonážník Michal Martínek, jenž si vyzkoušel některé tréninky po krajanově boku.

Často se připomíná i neortodoxní Procházkův styl, který může být v konečném důsledku rozhodující. „Tipuju a věřím v jeho vítězství, a to proto, že pro Pereiru, byť je skvělej a zkušený postojář, bude hrozně těžké se na to připravit. Až v zápase zažije to, jakým způsobem Jiří pracuje. Bude velmi těžké se na to adaptovat. Jiří si dokáže prosadit nějakou techniku a Alexe knokautuje,“ odhaduje výsledek duelu André Reinders, přední český trenér MMA.

V znovuzískání titulového žezla věří i bojovník Matúš Juráček a připomíná i Procházkův zatím poslední duel pod prestižní organizací. „Podle mě to bude pro Jiřího ještě těžší zápas než s Teixeirou, ale známe Jirku a víme, že je to muž zázraku. Může vytáhnout nějaký zázračný moment, kterým vyhraje zápas. Pevně věřím, že to přijde a budeme mít opět šampiona UFC.“

Otázkou zůstává, v jakém rozpoložení se Procházka po téměř rok a půl dlouhé pauze vrátí. Téměř přesně před dvanácti měsíci si vážně zranil rameno, kvůli němuž musel na operaci a následně dlouhé měsíce rehabilitoval. „Dlouhá pauza se na něm může podepsat, ale podle mě jen v tom, že je ještě lepší zápasník. Zpomalil a změnil přípravu. Tréninky nejsou takové jako dřív,“ přemítá tréninkový parťák Andrej Kalašnik.

„Spoustě bojovníkům dlouhé pauzy nesvědčí, ale Jiří je v tomhle specifický. Bojem žije každý den. Probouzí se s tím, že chce být lepší bojovník. Neustále si vizualizuje to, jak bude zápas probíhat a jak bude lepší,“ tvrdí Reinders. „Svoje tělo uzdravil, sám říkal, že jeho ruka bude stoprocentní a uvidíme jenom lepšího Procházku.“

Reklama