Hlavní obsah

Procházkova vize se nemění! Čím si zpestřil dlouhé čekání?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kdo si počká, ten se dočká. Tímto příslovím se řídí český MMA zápasník Jiří Procházka, který by si to v následujícím kalendářním roce chtěl rozdat o titul polotěžké váhy s Gloverem Teixeirou. Jednání o titulovém duelu však stále nemají finální obrysy. Český zápasník si nyní dlouhé čekání zpestřil krátkým účinkováním ve videoklipu šermíře Alexandra Choupenitche, který pojednává i o cestě na olympijské hry v Tokiu. Více už v našem rozhovoru.

Už se jenom vyptáváme UFC, kdy, říká Jiří Procházka o duelu s Gloverem TeixeirouVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to furt na stejném bodě, vyjednáváme datum. Z naší pozice je to jasné, už se jen vyptáváme kdy. Balón je na straně UFC. Věřím, že to dopadne a půjdeme pro vítězství," vysvětlil situaci Procházka.

Nahlas se přitom hovoří o tom, že souboj s Teixeirou by se mohl uskutečnit již na jaře příštího roku. Brazilec se v současné době léčí se zraněným ramenem a sám naznačil, že by v úvahu připadal duben nebo květen.

Videoklip Alexe Choupenitche k singlu BojVideo: Sportegy

„Já věřím a doufám, že to na jaře bude. S týmem jsme si poskládali rozvrh, co se bude v následujících měsících odehrávat. Nejprve se budu zaměřovat na techniku, posléze plánuji nějaký kemp," nastínil své plány český zápasník.

Český bijec si v hlavě pohrával i s jinou myšlenkou. Pakliže by se souboj s Gloverem Teixeirou měl uskutečnit za delší dobu, lákal ho souboj s Janem Blachowiczem. Polský zápasník ale čerstvě kývl na souboj s Aleksandarem Rakićem, který v minulosti Procházku nejednou vyzýval ke vzájemné bitvě.

„Chvíli jsem si říkal, kdy by to bylo fakt dlouho do Teixeiry, tak bych chtěl jít s Blachowiczem. Ale myslím si, že zápas s Rakićem je pro Blachowicze skvělá šance, jak se znovu navrátit," reagoval BJP.

Šermíř Alexander Choupenitch má nový videoklip. Zahrál si v něm zápasník ProcházkaVideo: Sport.cz

I tak si zápasník slavné UFC našel v přípravě čas i na něco jiného. Podílel se totiž na videoklipu nejlepšího českého šermíře Alexandra Choupenitche, v jehož závěru hrál sice krátkou, ale zásadní roli. Samotný klip k singlu „Boj" je inspirovaný cestou na olympijské hry v Tokiu, kde Choupenitch získal bronzovou medaili.

„Je s Japonskem hodně propojený," vysvětluje Choupenitch, který se s Procházkou poznal v brněnské kryokomoře.

Reklama

Související témata: