Hlavní obsah

Sázkařský skandál, nyní odvážný čin. Bojovník UFC přiznal svou sexuální orientaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až netradičně velká pozornost se v těchto dnech obrací směrem k americkému UFC bojovníkovi Jeffu Molinovi, který se po úniku intimního videa na internet odhodlal k činu, za který si od mnohých vysloužil slova respektu a uznání. Otevřeně totiž promluvil o tom, že je bisexuál a stal se tak prvním veřejně známým UFC bojovníkem, který je součástí LGBT+ komunity.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Americký bojovník Jeff Molina jako první z UFC otevřeně promluvil o své orientaci.

Článek

Molina koncem minulého týdne vydal na sociálních sítích emotivní prohlášení, které bylo zároveň reakcí na jeho soukromé video, jež k jeho neštěstí uniklo na internet. Mělo se jednat o sexuální akt s jiným mužem a řada lidí proto začala Molinu zásobovat pořádnou salvou otázek.

„Nechtěl jsem to udělat tímhle způsobem, chtěl jsem se k tomu přiznat ve chvíli, kdy bych sám cítil, že jsem na to připravený," napsal Molina, který byl k veřejnému coming outu donucen nátlakem médií a dalších osob. „Snažil jsem se celý svůj soukromý život držet před sociálními sítěmi," pokračoval a rýpl si i směrem k osobě, která video zveřejnila. „Doufám, že to tomu strašně narušenému člověku aspoň stálo za to."

„Celý život jsem chodil s dívkami a potlačoval jsem v sobě pocity, které jsem měl po celou střední školu, když jsem byl ve wrestlingovém týmu, po celou vysokou školu, když jsem se věnoval MMA, a dokonce i poté, co jsem si splnil část snu a dostal se do UFC," rozpovídal se pětadvacetiletý bojovník, který je mezi stále elitou neporažen (skóre 3-0).

S přiznáním bojoval dlouhou dobu. „Představa, že se na mě kamarádi, spoluhráči a ostatní dívají jinak za něco, co nemůžu ovlivnit, bylo něco, z čím jsem hodně bojoval. Chci být známý pro své dovednosti jako bojovník, a ne že jsem první bisexuální UFC bojovník," přeje si.

Molina přitom podporu směrem k LGBT+ komunitě v minulosti nikterak neskrýval. Například během loňského červnového zápasu nastupoval s šortkami Pride Month, kde měl duhovým písmem napsáno své jméno. „Jen jsem si myslel, že v roce 2022 budou lidé trochu otevřenější a nebudou kusy ho*na. Ale asi jsem se mýlil," řekl Molina poté, co se k němu za tento čin opět vznesla řada reakcí.

Americký bojovník naposledy zápasil právě loni v červnu, neboť v prosinci obdržel stopku od Nevadské sportovní komise za sázkařský skandál, do kterého měl být zapleten sázkou na jeden z blíže nespecifikovaných zápasů. Vyšetřování případu od té doby stále trvá a Molinův návrat do klece zatím nepřipadá v úvahu.

Reklama

Související témata:
Bisexualita