Hlavní obsah

Šéf UFC potěšil fanoušky: Legenda je připravena k návratu

Jeden z nejlepších zápasníků MMA všech dob hlásí návrat. Čtyřiatřicetiletý Jon Jones se po více než dvouleté odmlce podívá zpět do klece, což potvrdil také šéf slavné organizace UFC Dana White. „Jon Jones je připravený vrátit se do boje,” potěšil fanoušky. Americký zápasník, který má v posledních letech problémy se zákonem, se připravuje na přechod do těžké váhy.

Foto: UFC

Jon Jones se naposledy v kleci objevil před dvěma lety.

Článek

Na návrat se připravuje pořádně dlouhou dobu, nyní se zdá být vše na dobré cestě. V pořadu The Rim Show o tom informoval šéf organizace UFC Dana White. „Jon Jones je připravený vrátit se do boje. Čekáme jen na soupeře. Buď to bude Francis Ngannou, u kterého bude záležet, jak dlouho bude trvat léčení kolena, nebo Stipe Miocic," odhalil White, který s Jonesem počítá do těžké váhy.

Zatímco Ngannou má za sebou těžkou bitvu s Cirylem Ganem, po které si odskočil na operaci kolena, Miocic nezápasil více než rok. Devětatřicetiletý Američan naposledy prohrál právě s Ngannouem, podle zahraničních médií by proto nyní připadal v úvahu souboj legendárním Jonesem. O jejich možném souboji se v minulosti hovořilo již několikrát.

Jones nebojoval od obhajoby titulu v polotěžké váze proti Dominicku Reyesovi na UFC 247 v roce 2020. Ten samý rok uvolnil svůj opasek, aby se mohl soustředit na přesun do těžké váhy. Během posunu o váhovou kategorii výš, se Jones nejednou v minulosti hlasitě vyjadřoval ke smluvním problémům s UFC. Jeho zápasnický život začal psát úplně jiný scénář a z obávaného bojovníka se stal muž na hraně zákona. V minulosti totiž nejednou plnil titulky médií díky problémovému chování.

„Navzdory všem negativním věcem, které se dějí v Jonesově osobním i zápasovém životě, můžu říct, že je nejlepší. Je to nejlepší zápasník všech dob," pokračoval prezident nejprestižnější bojové organizace.

Comeback americké hrozby tak klepe na dveře. Otázkou zůstává, zda se stihne ještě v letošním roce. S jistotou se ale dá říct, že si polotěžká divize v čele s Procházkou může oddechnout. Jones totiž nabírá nový směr, chce vybojovat titul mezi těžkotonážníky, kteří rozhodně nebudou mít klidné spaní.

Reklama

Související témata: