Hlavní obsah

Smůla pro Muradova, v UFC musel zrušit zápas. Má infekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má s elitní bojovou organizací UFC čerstvě podepsanou novou smlouvu a rýsoval se mu doposud nejtěžší soupeř kariéry, jenomže uzbecký bijec Machmud Muradov musí květnový souboj v brazilském Rio de Janeiru na turnaji UFC 301 proti místnímu Michelu Pereirovi zrušit. Důvod? Opětovná infekce na těle. „Tenhle měsíc je to už potřetí,“ zoufá si pro Sport.cz někdejší bijec největší česko-slovenské organizace Oktagonu MMA.

Foto: Profimedia.cz

Uzbecký bijec Machmud Muradov. Ilustrační foto.

Článek

Muradov kvůli zdravotním problémům přijde o osmý duel (bilance 4-2-1) pod slavnou bojovou značkou UFC, kde naposledy zápolil zkraje února, kdy souboj s Dagestáncem Aliaschabem Chizrievem smolně skončil již po jedenácti vteřinách. Prvně jmenovaný totiž inkasoval prstem do oka a duel skončil bez vítěze. Nyní se na slavného Uzbeka nahrnuly další trable, na něž musel reagovat.

„Myslím si, že jsem chytil stafylokoka nebo něco podobného, tento měsíc je to už potřetí. Minulý týden jsem to měl na krku,“ vysvětluje Muradov důvod zrušení souboje s Brazilcem Pereirou pro Sport.cz. „Kvůli infekci jsem nemohl stoprocentně trénovat, tréninky jsem jel jen fyzicky a silově, nemohl jsem spárovat. Po návratu do Česka mi vyšly stejné výsledky, navíc celou dobu beru antibiotika. Doktoři dokonce zjistili, že mám i nějakou infekci v krvi,“ mrzí nejslavnějšího Uzbeka na poli MMA.

Nyní nastane nucený odpočinek, který Muradova na nějakou dobu vyřadí z plnohodnotného fungování v gymu. Zdraví je v tuto chvíli na prvním místě. „Snad to pomůže a bude to v pohodě,“ přeje si 34letý rodák z uzbecké Buchary, který se na životní zkoušku na horké brazilské půdě tuze těšil. „Poprosil jsem vedení UFC, ať mi stejného soupeře dají na jakýkoliv červnový turnaj, tak uvidíme, co řeknou. Soupeř mi totiž vyhovoval ve všech aspektech, je to postojář,“ mrzí jej.

Nažhavený Muradov tak minimálně pro květen, kdy měl nastoupit na číslované akci UFC 301, přijde o nesmírně atraktivní zkoušku v podobě ostříleného Brazilce Michela Pereiry, který vodami slavné značky brouzdá již od roku 2019. Od té doby nastoupil do deseti duelů, v nichž prohrál pouze dvakrát. Vedení UFC tak bude mít nyní plné ruce práce s hledáním vhodného náhradníka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.