Hlavní obsah

Těžká výzva pro Češku v UFC. Bledá poletí tisíce kilometrů

Na další zápas pod hlavičkou slavné bojové ligy světa UFC čekala dlouhé měsíce, nyní se jedna ze dvou českých bojovnic v elitní organizaci konečně dočkala. Dvaadvacetiletá Tereza Bledá nastoupí ke svému třetímu duelu v zámoří 18. srpna, kdy je na programu číslovaná akce UFC 305 v australském Perthu. Talentovaná Češka vyfasovala těžké sousto v podobě skotské ranařky Casey O'Neillové, pro niž se bude jednat již o sedmé vystoupení za oceánem.

Foto: UFC

Tereza Bledá (vpravo) během debutu v UFC

Článek

Vedení UFC se s talentovanou Bledou při hledání další soupeřky skutečně nemazalo. Vždyť o čtyři roky starší rodačka ze skotského Irvine, která reprezentuje i Austrálii, premiérově nakoukla za oponu zámořské ligy již v roce 2021. Následně si připsala čtyři vítězství v řadě, v loňském roce se naopak dostavily první dvě kariérní porážky. Pokaždé se jednalo o nezdar na číslovaném turnaji.

Ani nyní se nic nemění. O'Neillová tentokrát své dovednosti ukáže na akci UFC 305, k níž dojde 18. srpna v australském Perthu, kde její soupeřkou bude Češka Tereza Bledá. Byť UFC tuto zprávu zatím oficiálně nepotvrdilo, přesto to zahraniční servery berou za hotovou věc. Bledá se přitom v době zápasu vrátí do klece po více než roce od prvního úspěchu pod hlavičkou UFC, během nějž na body zdolala Brazilku Gabrielu Fernandesovou. Při debutu naopak nestačila na Natalii Silvaovou.

Dvaadvacetiletá pražská fighterka tak poprvé nasaje diváckou atmosféru, v obou předchozích duelech totiž vystupovala na nečíslovaných akcích v americkém Las Vegas, kde se zpravidla bojuje za „zavřenými dveřmi“. Stejně tak tomu bylo před dvěma lety, kdy Bledá bojovala o smlouvu v populární show Dana White's Contender Series, kde ač vyhrála, přesto na vysněný kontrakt nedosáhla. Vstupenka do UFC následně dorazila o několik měsíců později.

Bledou tak pravděpodobně čeká nejnáročnější zkouška dosavadní kariéry. Jistě by ráda zažila stejné pocity jako po loňském vítězném příletu zpět do Prahy. „Definuju to tak, že to byla nejšťastnější chvíle mého života, což jsem říkala už v kleci. Je to ale trochu zvláštní, protože jsem se po tom Contenderu dlouhou dobu trápila. Tehdy jsem z toho měla nulovou radost, první zápas v UFC byl navíc ještě horší. De facto rok jsem byla na takové blbé vlně a potřebovala jsem to zlomit,“ ulevilo se Bledé.

V srpnu přijde odlet směr Austrálie, kde se česká bojovnice bude muset kromě těžké soupeřky vypořádat i s odlišnými tamními podmínkami.

Související témata:
Tereza Bledá
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.