Hlavní obsah

UFC chystá třaskavé bitvy! Do Vegas dorazil také šampion Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejočekávanějších a nejsledovanějších turnajů letošního roku. UFC 276 v Las Vegas zkrátka budí pozornost. A není se čemu divit. Bojovat se bude hned o dva tituly. Neporazitelnost ve střední váze bude hájit opěvovaný Israel Adesanya, na kterého narazí Jared Cannonier. Dojde také k završení trilogie mezi Alexandrem Volkanovskim a Maxem Hollowayem. V kleci ale budou řádit další elitní jména. Hlavní karta galavečeru UFC 276 startuje v neděli v 04:00 (SEČ).

Foto: UFC

Israel Adesanya (vlevo) bude střežit pás šampiona střední váhy před Jaredem Cannonierem.

Článek

Na nějakou dobu nejatraktivnější karta. UFC 276 z Las Vegas si nenechá ujít žádný fanoušek bojových sportů. Na jednom turnaji se představí opravdová zápasnická elita, která budí pozornost široko daleko. Ve hře budou hned dva tituly, dočká se UFC nových šampionů?

Pátá obhajoba titulu čeká na Israela Adesanyu. Nigerijec doposud ve střední váze nepoznal hořkost porážky, jediný kariérní nezdar se odehrál v polotěžké váze, tedy o váhovku výš. Dvaatřicetiletý Nigerijec získal opasek před třemi lety, od té doby dokázal úspěšně zdolat Yoela Romera, Paula Costu, Marvina Vettoriho a Roberta Whittakera. Ve třech případech se jednalo o výhru na body.

Nyní opěvovaný zápasník narazí na nekompromisního Američana Jareda Cannoniera, pro kterého se jedná o životní šanci. Rodák z Alasky nedávno oslavil 38. narozeniny, za opožděný dárek v podobě titulu by se určitě nezlobil. Cannonier za poslední čtyři roky prohrál pouze jednou, proti Robertu Whittakerovi. Následovala výhra nad Kelvinem Gastelumem a také neskutečné KO loktem proti Dereku Brunsonovi. Právě tento skalp zajistil Američanovi šanci bojovat o titul střední divize.

Oko fanoušků si nenechá ujit ani završení trilogie mezi Alexandrem Volkanovskim a Maxem Hollowayem. Prvně jmenovaný je na vrcholu své kariéry. Porážku okusil jedinkrát v kariéře, v UFC zatím přemožitele nenašel. Jedenáct triumfů v řadě katapultovalo Australana mezi legendy bojových sportů, tuto nálepku se jistě pokusí potvrdit i při třetím vzájemném duelu s Maxem Hollowayem. Oba zápasníci se nejprve utkali koncem roku 2019, poté na sebe narazili o šest měsíců později. Pokaždé slavil právě Volkanovski, což jeho rival dodnes nezkousl.

Třicetiletý Holloway si bezprostředně po druhém duelu, ve kterém ho podle něj sudí obrali o výhru, řekl o třetí duel. A ten také dostal. Avizovaný termín, kterým byl loňský červenec, byl ale nakonec zrušen kvůli zranění amerického zápasníka. Jak Holloway, tak i Volkanovski si poté připsali výhru, respektive dvě. Nyní ale skutečně dojde k třetímu měření sil.

„Nemůžu se dočkat, až se znovu světu ukážu. Bude se psát historie a půjde o můj odkaz. Přijde nový Max, který soupeře ukončí. Budu bojovat jako vždycky, jako by to byl můj první a zároveň poslední zápas," vyjádřil se Holloway před zápasem.

Střední váha bude mít na hlavní kartě ještě jednou zastoupení. A bude se jednat o nesmírně zajímavý duel. Čtyřka divize do 84 kilogramů, Sean Strickland, narazí na Alexe Pereiru, který si může připsat třetí výhru v UFC v řadě. Stricklandova bilance ovšem budí respekt. Jednatřicetiletý Američan, který je znám díky svým kontroverzním výrokům, naposledy porazil i Jacka Hermanssona. Tento duel tak dost možná napoví o dalším titulovém vyzyvateli.

Do akce se vrací také nestárnoucí Robbie Lawler. Legendární zápasník loni v září po čtyřech prohrách v řadě konečně zvítězil, zdolal totiž Nicka Diaze. Pro Lawlera to byl signál k tomu, že ani ve svých čtyřiceti letech ještě nemá cenu balit kariéru. Nyní ale dojde na střet s o sedm let mladším Bryanem Barbarenou.

Diváci se poprvé v letošním roce dočkají také perspektivního bojovníka Seana O'Malleyho. Třináctka bantamové váhy narazí na dosud nejtěžšího soupeře kariéry. V kleci se proti němu bude chtít předvést pětatřicetiletý Pedro Munhoz, který zároveň touží odčinit předchozí dva nezdary proti Josemu Aldovi a Dominicku Cruzovi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Stephen "Wonderboy" Thompson (@wonderboymma)

Turnaj UFC 276 bude v Las Vegas sledovat také čerstvý šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka, který byl na galavečer pozván jako VIP Host. Český bojovník dorazil do dějiště včera vpodvečer a na letišti na něj okamžitě čekali natěšení fanoušci. Procházka poté absolvoval několik rozhovorů, v nejbližší době se má osobně setkat s šéfem UFC Danou Whitem. Tajemstvím není ani setkání s Conorem McGregorem nebo Israelem Adesanyou. Procházka se navíc s odstupem tří týdnů znovu tváří v tvář potkal s Gloverem Teixeirou, se kterým si potřásl rukou.

Reklama

Související témata: