Hlavní obsah

A dost. Bojovník Mikulášek byl vyhozen, fatální bylo napadení trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny jsou sečteny. Milovaný i nenáviděný český bojovník Václav Mikulášek je propuštěn z organizace Oktagon MMA. Fatálním se mu stalo nedávné napadení trenéra Jakuba Müllera po turnaji Oktagon 47 v Bratislavě, na což se největší česko-slovenská organizace rozhodla reagovat neúprosně. „Bylo tam víc věcí, které se neslučovaly s našimi hodnotami,“ potvrdil pro Sport.cz ukončení kontraktu spoluzakladatel Oktagonu MMA Pavol Neruda.

Foto: Fabriq MMA

Václav Mikulášek v jeho zatím posledním duelu.

Článek

Poslední kauza spojená s Mikuláškem se přitom stala před několika dny, kdy došlo k napadení trenéra Jakuba Müllera, jenž šel společně se svým týmem po galavečeru v Bratislavě na hotel. „Byl jsem na turnaji s Kubou Dohnalem na zápase, který nevyšel (prohra s Ivanem Buchingerem). Po duelu jsme s ním šli k doktorovi a postarali se o to, aby byl v pohodě. Uklidňovali jsme ho a starali se o něj. Následně jsme odcházeli na hotel, kde proti nám stal Mikulášek,“ popisuje pro Sport.cz český trenér a rozhodčí nepříjemné okamžiky.

Zde situace vyeskalovala. „Začal po mě pokřikovat, co na něj čumím. Řekl jsem mu, že na něj nečumím, ale že jsem zklamaný ze zápasu Kuby a nechci nic řešit. Přišel k nám, spustil nadávky a řekl, co o něm kde mluvím. Odpověděl jsem, že jsem neřekl nic, co není pravda, a zeptal se ho, co konkrétně jsem řekl. Mezitím se mezi nás postavil týmový kolega Standa Hruban, přes kterého přiletěla buď rána nebo dlaň. Nečekal jsem to a ani neviděl před sebou, bylo to bez varování. Po úderu jsem spadl, ale nebyl otřesený,“ pokračuje Müller s tím, že nechtěl volat policii.

Podle havířovského kouče mezi ním a Mikuláškem žádná nevraživost není. „S Vaškem se rádi nemáme, ale na druhou stranu s ním nemám žádný konflikt. Nikdy jsem neřekl nebo nenapsal nic, co by z mého pohledu nebyla pravda. Když byla možnost, tak jsem maximálně komentoval jeho zápasnický boom, popřípadě úroveň jeho soupeřů či bilanci. Jsou lidi, kteří ho natvrdo označili za imbecila, jako třeba Petr Kníže. Ale nemyslím si, že k němu nepřišel stejně jako ke mně,“ uvádí Müller.

Organizace se po řadě incidentů nemohla dívat skrze prsty a musela jednat. Výsledkem je vyhazov potetovaného ranaře, jenž se přitom měl objevit na blížícím se prosincovém turnaji v Ostravě. „Bylo tam víc věcí, které se neslučovaly s hodnotami naší organizace. Navíc byly tak závažné, že jsme se rozhodli mu ukončit a přerušit kontrakt. Na posledním turnaji navíc došlo k napadení trenéra. Musíme si být vědomi, že tu jsou nějaké hranice toho, jak se bojovník může chovat a reprezentovat naši organizaci,“ říká Neruda.

„Myslím si, že to nebylo jen kvůli tomu, ale že se mu ty kauzy nasčítaly. I po posledním duelu předvedl zajímavou věc, celkově toho má víc. Radost z toho určitě nemám, tu bych maximálně z toho, kdyby zápasníci dostávali příležitosti na základě své sportovní úrovně a výkonnosti,“ komentuje Müller.

Konec v organizaci na sociálních sítích potvrdil i sám Mikulášek. „Děkuji všem za ty roky srandy, myslím, že není třeba mlžit. Ano, moje cesta v Oktagonu skončila mojí chybou. Tak moc jsem chtěl sednout na ten vlak, kde jsem seděl, ale bohužel jsem dělal jednu chybu za druhou. Prostě jsem některé věci nezvládl. Nemůžu vinit nikoho, jen sebe. A upřímně ničeho nelituji, vše bych udělal stejně. Bylo to krásné a věřím, že jsem občas lidem udělal úsměv na tváři,“ rozepsal se tvrďák z Ostravy, jenž v organizaci Oktagon MMA dohromady svedl deset duelů s bilancí čtyř výher a šesti porážek.

Není to přitom dávno, co Mikulášek po červencovém duelu na pražské Štvanici ukončil kariéru, kterou o pár dnů později znovu nastartoval. V partnerské organizaci Fabriq MMA ale předvedl zkrat, při kterém v závěru duelu se Slovákem Robertem Kokym vzdal zápas. „Jednal jsem tak, jak umím nejlíp, a to zkratovitě. Prostě jsem takový,“ komentoval tehdy. V rozhovoru pro Sport.cz dokonce uváděl, že prochází náročným obdobím a plánuje vyhledat odbornou pomoc. Nedávno byl dokonce vyhozen RPG gymu, kde se pravidelně připravoval na zápasy.

Nyní je na volné noze a otázkou zůstává, zda si dá pauzu, nebo bude chtít hledat zápasnický adrenalin v některé z jiných organizací.

Reklama

Související témata: