Hlavní obsah

Výzva pro Procházku. Český samuraj ji přijal, má to ale háček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Procházkův rychlý návrat do klece? Minimálně výzva by tu byla. Rakouský provokatér Aleksandar Rakič totiž přišel o soupeře pro lednový turnaj UFC 297 v Torontu, neboť z odvetného měření sil proti Polákovi Janu Blachowiczovi kvůli zranění zcela sešlo. Rodák z Vídně tak nyní oroduje za vzájemný zápas s českým samurajem i u matchmakerů nejslavnější bojové organizace. Dostavila se i Procházkova reakce.

Foto: UFC

Jiří Procházka před svým posledním duelem v UFC.

Článek

Když 31letý rodák z malé vesnice u Znojma teprve před několika týdny nezvládl titulovou bitvu v New Yorku proti Brazilci Alexu Pereirovi, okamžitě předeslal, že se chce do boje vrátit co nejdříve. Nyní se mu jedna taková možnost nabízí, a možná ještě rychleji, než on sám očekával. Volná je totiž místenka na první číslovanou akci v nadcházejícím roce.

Podle informací od rakouského bojovníka se srbskými kořeny Aleksandara Rakiče sešlo z jeho plánované odvetné bitvy v polotěžké divizi 20. ledna na turnaji UFC 297 proti bývalému šampionovi Janu Blachowiczovi, což později potvrdily také zahraniční bojové servery a také úspěšný polský zástupce.

„Je těžké vyjádřit, jak se cítím, protože je to směs hněvu a smutku. Odstoupení z boje kvůli zranění je jedním z nejtěžších rozhodnutí, které může bojovník udělat. Někdy však není jiná možnost, zvláště když soutěžíte v první pětce polotěžké divize a chcete předvést show na nejvyšší úrovni. Místo boje o nejlepší formu bojuji na každém tréninku s bolestí. Udělal jsem všechno, co jsem mohl, ale moje rameno potřebuje operaci,“ napsal emočně rozladěný Blachowicz na sociálních sítích.

Rakič tak s hledáním potenciálního soupeře pro lednový galavečer začal okamžitě, za soupeře si vyhlédl Procházku. „Blachowicz se chlubil tím, že nikdy neprohrál odvetu. Je jasné, že ji nemůže prohrát, když z ní odstoupil. Legendární hovno. Uvidíme, jestli má tedy Samuraj (Procházka) koule na to, aby zápas vzal na poslední chvíli,“ píchl do nejúspěšnějšího českého bojovníka, s nímž se v minulosti už několikrát slovně přestřeloval. Tehdy zpochybňoval například Procházkovo samurajství, českého fightera rovněž označil za hlupáka. K bitvě v kleci však zatím nedošlo.

Odpověď od českého bojovníka se dostavila záhy. „Jsem pro, ale nejdříve se budu moct do klece vrátit až v únoru nebo březnu. Přijímáš?“ odpověděla žebříčková dvojka divize pátému muži v pořadí Rakičovi, který se přitom kvůli rozsáhlému zranění v kleci objevil naposledy v květnu loňského roku. Shodou okolností proti již zmíněnému Blachowiczovi, jemuž ve třetím kole podlehl kvůli poranění kolena.

Nutno dodat, že moc volných variant se v tuto chvíli pro Rakiče nenabízí. Jednička divize Američan Jamahal Hill je zraněný, trojka Rus Magomed Ankalajev pro změnu svede odvetný boj se sedmičkou polotíhy Brazilcem Johnnym Walkerem. Volný by tak měl být šestý muž v pořadí Ukrajinec Nikita Krylov nebo další bojovníci od osmého místa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.