Hlavní obsah

Zběsilé tempo. Česká mašina před životní šancí. Velká příležitost, culí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zápasy za necelý měsíc, a když se na českého bijce Matěje Peňáze usměje štěstí, tak jej v tomto nesmírně zběsilém tempu bude již za několik týdnů čekat další boj. A ne ledajaký. Figuruje totiž coby náhradník titulového souboje ve střední váze mezi právoplatným šampionem Patrikem Kinclem a dočasným králem divize Polákem Piotrem Wawrzyniakem, k němuž dojde 2. března na turnaji Oktagon 54 v Ostravě. „Je to velká příležitost a úkaz toho, že mám jako další bojovat o titul,“ má radost vytáhlý ranař, který bude připraven pro případ, že se jeden z bojovníků zraní či nenaváží.

Další vítězství pro Matěje Peňáze. V duelu s Bonnerem dominoval, soupeře dorazil v závěru druhého kolaVideo: OKTAGON TV

 
Článek

O titulové šanci v poslední době mluvil dost nahlas, nyní chytil příležitost za pačesy a přijal roli náhradníka blížící se bitvy ve střední váze. O této zásadní zprávě informovala organizace Oktagon MMA během víkendového turnaje Oktagon 53 v německém Oberhausenu. „Nabídka na zápas přišla minulý týden, a jelikož bych stejně trénoval, tak jsem si říkal, že do toho půjdu,“ vysvětluje Peňáz pro Sport.cz.

Bude tedy muset čekat, zda do hry vůbec zasáhne. Bylo by tomu v případě, kdy by jeden z aktérů titulové bitvy, tedy Patrik Kincl či Piotr Wawrzyniak, měli zdravotní problémy či nedokázali navážit do předepsaného váhového limitu. Organizace by rázem ukázala na Peňáze, který bude připraven a rovněž se den před turnajem postaví na váhu.

„Jediné, co jsem tak váhal, byl fakt, že jsem měl dvě přípravy a dvakrát jsem hubnul. Nepředpokládal jsem, že budu mít takhle brzo další zápas či hubnutí. Teď už jsem v dietě a věřím tomu, že váha bude padat a půjde to jako vždy,“ vysvětluje Peňáz, jehož zběsilé tempo vypuklo 29. prosince loňského roku, načež bojoval i 27. ledna. Během více než dvou měsíců by jej tak čekal již třetí duel, tentokráte by mohl zabojovat o vysněný titul šampiona.

A pokud by skutečně některého z bojovníků nahradil, postavil by se do klece potřetí během 65 dnů. „Beru to pozitivně, je to velká příležitost. Za prvé je to úkaz toho, že mám právo jako další zápasit o titul, a samozřejmě, když se jeden z borců zraní, tak o něj budu zápasit hned,“ je rád muž, na jehož dlouhé končetiny si v organizaci Oktagon MMA zatím nikdo nepřišel. Uspěl totiž ve všech devíti duelech.

Peňázova příprava tedy pokračuje, žádné lenošení českého bijce nečeká. „Budu se připravovat především ve Švédsku, kde jsem aktuálně a mám zde partnerku. Ještě jsem ale moc neřešil, zda ji udělám celou tady, a ne v Česku, ale uvidíme. Možná se vrátím poslední týden, ale možná to tady odjedu celé,“ přibližuje bývalý uchazeč o smlouvu se slavnou organizací UFC.

Právě titulová bitva ve střední váze bude hlavním tahákem turnaje Oktagon 54 v Ostravě. Pro šampiona Kincla se bude jednat již o třetí obhajobu, do klece se přitom vrátí po zhruba deseti měsících od posledního souboje s věčným rivalem Karlosem Vémolou.

„Úplně jsem s Ostravou ze začátku nepočítal, každopádně jsem dostal nabídku a přijal jsem ji. Možná je to lehce riskantní, ale pokud se mi nestane něco v tréninku a nechytnu stejné koleno či úder, tak už mi víc času stejně nepomůže,“ říká Kincl, jenž na konci loňského roku utrpěl zlomeninu očnice. „Je to riskantní, nespáruje se mi jednoduše a nerad bych se vrátil na začátek a riskoval operaci. Věřím, že si všechno sedne.“

Reklama