Hlavní obsah

Neporažený Sivák odvrací kritiku. Není to moje chyba, objasňuje. Vyhlíží i zápas v cizině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedávné premiéře v největší evropské MMA organizaci KSW se čekalo, že na neporaženého elitního českého postojáře Václava Siváka budou čekat další těžké výzvy. Jenomže dubnová obhajoba titulu v organizaci RFA, v níž se představí proti nepříliš známému krajanovi Adamu Królovi, minimálně u fanoušků vyvolala pocit nepochopení. „Soupeře jsem nevybral já, ale RFA. Není to moje chyba,“ hájí se pro Sport.cz 24letý ostravský „Badboy“, který na druhou polovinu letošního roku chystá vytoužený zápas v cizině.

Foto: KSW

Václav Sivák a jeho nedávná premiéra v KSW.

Článek

Bitva mezi Sivákem a Królem bude hlavním soubojem turnaje RFA 11, k němuž dojde již 13. dubna v Opavě. Pro prvně jmenovaného se bude jednat o druhou obhajobu titulu v K-1 do 66 kg. Volba soupeře byla překvapivá i z toho důvodu, že se jedná o bijce, jenž má v poslední době výhradně zkušenosti ze světa MMA.

„Soupeře vybrala organizace RFA, ne já. Jediné, co chci já, je obhájit titul. Nevím, kdo takový zápas vymyslel. Adama znám, byl můj sparing partner, když jsem se chystal na Ruslana Tokharova. Ale boj není sparing. Všichni samozřejmě ví, že já a můj tým jsme jiný level,“ vysvětluje Sivák.

Na ostravského bijce se v posledních dnech snesla kritika právě i v souvislosti s nepříliš zkušeným soupeřem. Po nedávné štaci v polské KSW se čekalo jméno jiných kvalit. Sám Boris Marhanský, promotér RFA, zápas hájí. Dle jeho názoru se jedná o vyrovnanou bitvu, v níž není předem o vítězi rozhodnuto. „Fanoušky za kritiku chápu, ale to, jakého jsem dostal soupeře, není moje chyba. Dala mi ho organizace, které to asi smysl dává. Pro mě je důležité obhájit titul,“ cílí na další kariérní úspěch.

A jiní soupeři? Volba v podobě talentovaného Króla byla pro organizaci jasná. „Nejsem promotér, RFA mi o potenciálních dalších soupeřích neřekla. Jen mi oznámili, že to bude Adam, a já si soupeře nevybírám,“ krčí rameny česká hvězda. „Peníze v tom nejsou. Jsou stejné za obhajobu, ať se jedná o jakéhokoli soupeře. Každý zápas je zkušenost, každý soupeř má jiný styl.“

18. května navíc přijde na řadu další zápas. Sivák se tentokráte představí na akci Gladiátor's Fight Night 2 v Mladé Boleslavi, kde narazí na zkušeného chorvatského mistra světa Andreje Kedvese, který se loni blýskl výhrou ve světové organizaci Glory. „I v tomto případě mi řekli jméno, na které jsem okamžitě kývl. Bude to jiný soupeř v tom, že má za sebou úspěšnou amatérskou kariéru ve WAKO i v profi,“ objasňuje Sivák.

I přesto se 24letý český talent v dohledné době vidí ve vytouženém zahraničí, o němž často mluví. „Diváci se už brzo dočkají zápasu v cizině. Můj manažer Adrian Smrčka ve spolupráci s Martinem Wodeckim z EgoCombat Teamu už něco připravují, zřejmě na druhou polovinu roku. Cílem zůstává organizace ONE FC,“ vidí se Sivák v budoucnu pod asijským gigantem.

Na česko-slovenské scéně se mladému talentu s bilancí 26-0 horko těžko hledají adekvátní soupeři. Sivák přesto v hlavě nosí dva potenciální rivaly. „V Česku jsou jen dvě jména, s nimiž by mě to bavilo - Tadeáš Růžička a Losene Keita. Je to na nich. Brzy všichni vyzyvatelé dostanou šanci se se mnou utkat. Bude jen na nich, jestli opravdu chtějí bojovat, nebo jsou to jen prázdná slova. Je to takový projekt, o kterém se brzy dozví,“ říká tajemně.

Žádaná bitva mezi Sivákem a Růžičkou je však podle slov Marhanského na nějakou dobu ze hry. „Zatím to vypadá tak, že v letošním roce se zápasu nedočkáme. I když jsme možná byli blízko, ale zkrátka oba nechtějí ustoupit ze svých finančních požadavků, což chápu, ale nám se to za těchto okolností nevyplatí. Pokud zápas bude, tak si na něj ještě počkáme,“ prozradil šéf RFA s tím, že si aktéři vyžádali minimálně jeden milion korun.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články