Hlavní obsah

OKTAGON má konkurenci! Nová organizace zlanařila zvučná jména

Bratislava

V posledních týdnech se o tom spekulovalo, nyní je vše oficiálně potvrzeno. Československá bojová scéna se dočkala nové organizace, kterou je Real Fight Arena (RFA). Ta při své tiskové konferenci představila své vize, její zápasníky a také první turnaj. Diváci se mohou těšit na velice zvučná jména, která se poprvé představí 14. května 2022 v Bratislavě.

Foto: RFA

Nová organizace Real Fight Arena (RFA) byla oficiálně představena.

Článek

„Je připraveno šest eventů. Začínáme v Bratislavě 14.5. 2022. Potom budeme pokračovat v Ostravě, Brně, Košicích, Prievidze a celé to vyvrcholí v Praze, kde se uskuteční první titulové zápasy. Nechceme se úplně porovnávat s Oktagonem. Chceme se soustředit hlavně na sebe," znělo z úst promotéra Borise Marhanského.

RFA navíc oznámila první smečku zápasníků a jedná se o skutečně hodně slušná jména. Mezi zhruba úvodní dvacítku fighterů patří například Tomáš Deák, Leo Brichta, Sebastian Fapšo, Kamil Cibinski, Jozef Wittner či Jan Králik. Chybět pochopitelně nebudou ani zápasy žen. Divákům se například představí Eva Šimkova nebo Natália Grmanová. Podle všeho se jedná o první jména, ty další budou následovat v nejbližších týdnech.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

„Určitě jedním z aspektů bylo i to, že jsem nezápasil o titul, ale nebylo to jen o tom. Potřeboval jsme změnu, nový impulz," nechal se slyšet Leo Brichta v rozhovoru pro Sportnet.

Zřejmě nejzvučnějším zápasníkem je Tomáš Deák. Ten se v minulosti stal šampionem OKTAGONU v bantamové váze, poslední měsíce však tráví v ruské organizaci ACA.

„S ACA mám platnou smlouvu a budu tam i nadále zápasit. Dohodli jsme se, že budu moct nastoupit i na domácí půdě a RFA mi dalo velmi dobré podmínky," prozradil Deák.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Zápasníci RFA
Leo Brichta, Tomáš Deák, Tomáš Možný, Jozef Wittner, Jakub Kadáš, Jacob Mikula, Michal Duba, Jan Králik, Bernard Plavec, Michal Mokrý, René Matejov, Eva Šimková, Thomas Redento, Igor Daniš, Adrián Bartl, Natália Grmanová, Michal Zatorský, Sebastián Fapšo, Kamil Cibinski

Organizace se nebude specializovat pouze na MMA zápasy, ba naopak divákům nabídne více bojových stylů. K vidění by měly být také zápasy pouze v postoji, což pochopitelně přiláká další zápasníky.

Real Fight Arena se netají velkou vizí. V nejbližších letech by se chtěla stát jedničkou na domácí scéně, přičemž vedoucí post bezkonkurenčně patří OKTAGONU. Ten se tak musí třepat. Fanoušci bojových sportů si ale určitě pamatují na působení organizace XFN. Ta spadla z vrcholu na pomyslné dno a zápasníkům dokonce dlužila nemalé peníze.

Reklama

Související témata: