Hlavní obsah

Praha zažila rekordní večer, nečekané K.O. a předčasně ukončené zápasy

Praha

Objali se před zápasem a deset tisíc fanoušků v O2 areně zjihlo. Poté si odskočil Tomáš Deák na pár minut do klece, provedl svou práci, povalchoval soka a Cory Galloway odešel poražen. Vítěz se objal s mámou podruhé, druhé dojetí. I tohle bylo součástí hlavního zápasu organizace Oktagon MMA, která v sobotu pořádala galavečer bojových umění. Do největší české haly přišla rekordní návštěva, na MMA v Česku tolik lidí ještě nedorazilo. „Jde o velký milník a motivaci. Atmosféra byla úžasná, lidi žijí s bojovníky, kteří nasazují krky,“ řekl po akci organizátor Ondřej Novotný.

OKTAGON 10: Petrášek vs. KimballVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Deákovi se změnil pár dnů před zápasem soupeř, původní nemohl z Ameriky vycestovat, za neplacení alimentů si na něj posvítily úřady. Slovenský bijec si s náhradním Američanem poradil přesvědčivě a potvrdil, že kvalitou míří do nejvyšších vod tohoto sportu.

David Kozma a proti němu Gábor Bestie Boráros, vyhecovaný souboj, který po několika měsících přešel ze slovních útoků konečně do klece. Jenže na ostré lokty a velké bomby nakonec nedošlo. Po prvním kole, které Kozma vyhrál, se oba zápasníci ve druhém ohřáli jen chvíli. Boráros v souboji špatně dopadl na zem a koleno nevydrželo. Grimasa, odklepání a konec ve druhém kole na T.K.O. Kozma se tak stal šampionem welterové váhy organizace Oktagon MMA.

OKTAGON 10: Deák vs: GallowayVideo: O2 TV Sport, O2 TV Sport

O2 TV Sport

„Nevím, co se přesně stalo. Měl jsem jen pocity, které jsem ještě nikdy necítil, věděl jsem, že nemůžu pokračovat. Jsem hodně zklamaný, v pondělí jdu na vyšetření. Chtěl bych odvetu," nebylo poraženému Slovákovi moc do řeči.

Jiné stavy prožíval Kozma, ale radostí také neskákal. „Tenhle zápas nebyl ukončený podle mých představ. A odveta? Klidně. V prvním kole jsem byl lepší, ale takhle jsem nechtěl vyhrát," dodal Kozma, který přišel s novou přezdívkou. Skončilo Holátko, na světě je Růžový panter. To pro jeho oblibu této barvy.

OKTAGON 10: Boráros vs. KozmaVideo: O2 TV Sport

O2 TV Sport

Další velké lákadlo bylo česko-americké měření sil. Veterán slavné UFC dorazil do Prahy a čeští fanoušci ho v hale přivítali pískotem. Přezdívka Grizzly seděla vizáží, nakonec i jeho mocným mávnutím tlapou. Američan se jen usmíval, a ještě pobízel dav, aby přidal na decibelech. Jeremy Kimball měl podle většiny v hale padnout, oslava byla připravena pro Miloše Petráška, miláčka publika. Jenže výsledek byl opačný. Český bojovník neustál levý hák v prvním kole, šel k zemi a tam ho soupeř dokončil a zkoprnělý dav zažil T.K.O.

„Ten kluk může být jednou v UFC. Jinak díky za potlesk a také pískot, ten mě vyhecoval," okomentoval duel Kimball, který hodně lidí v hale překvapil.

Z pekárny na vrchol

Jedním z nich byl i Petrášek. „Jsem zklamaný. Nevím, cítil jsem se v zápase, jako bych byl pod vodou. Najednou byl konec. Já jsem se po tom k.o. cítil v pohodě, ale asi mi tam něco nehraje," usmál se hořce český bijec.

Na hlavní kartě byly ještě dva zápasy. Bitvu dvou zkušených a ostřílených šampionů vyhrál po taktické bitvě Attila Végh, který porazil na body Maiquela Falcaa.

Finále reality show Oktagon výzvy pro sebe urval  Karol Ryšavý. Slovák si podal českého zápasníka Jakuba Dohnala, ten poznal svoji první porážku. Rozhodčí ukončil duel ve druhém kole pro nadvládu soupeře, další T.K.O. večera. „Fantastický pocit," zhodnotil své pocity vítěz, který ještě před třemi lety pracoval v pekárně a životem bez zájmu proplouval. „Když jsem začínal, měl jsem sto kilo. Na začátku jsem udělal ještě pár prohřešků, ale dostal jsem výstrahu," popsal Ryšavý svůj vzestup z nuly až po vítěze výzvy.

OKTAGON 10: Dohnal vs. RyšavýVideo: O2 TV Sport

O2 TV Sport

Před pěticí hlavních zápasů fanoušci viděli dalších šest duelů v O2 areně. První dva byly předčasně ukončeny pro zranění. I takové umí být MMA. Tomasz Koluc porazil Petera Šlahora v 1. kole T.K.O. Marek Bartl se radoval po zásahu lékaře, ten zastavil duel v prvním kole, protože Tomáš Linh Le Sy měl roztržené obočí. Michal Konrád porazil Františka Fodora na body. Filip Macek překvapil Ukrajince, Taras Gryckiv byl v prvním kole uškrcen. Ronald Paradeiser porazil Azize Dauliatova na body a Robo Pukač zdolal Jana Janku také na body.

V jedenácti zápasech se tři bojovníci zranili a jen pět duelů musely rozhodnout body, šest bitev bylo ukončeno před limitem.

Reklama