Hlavní obsah

Procházka s Vémolou táhnou za jeden provaz. Pomohou dětem

Praha

Jdou za svými sportovními sny, daří se jim, jsou úspěšní. Nemyslí ale jen na sebe. Jiří Procházka a Karlos Vémola se rozhodli pomoct dětem z onkologické kliniky v Brně. První Čech ve slavné UFC a bojovník, který dosáhl na páté místo v této americké organizaci. Žádný Čech nebyl výše. Na konci měsíce se sejdou na první společné charitativní akci, kterou pořádá policistka Petra Deklevová.

Foto: Sport.cz/Oldřich Hrb a OKTAGON MMA

Jiří Procházka a Karlos Vémola se rozhodli pomoct nemocným dětem.

Článek

„V Brně jsem byl u nás na onkologii už několik let nazpátek, asi čtyřikrát. Vždycky se vybral jeden člověk, kterému se přispělo na léčbu. Lidi, se kterými mám nějaký vztah, kteří pomáhají, tak s nimi spolupracuji aktivně," řekl k připravované akci pro Sport.cz Procházka, který pomohl v minulosti i dětem v pražské nemocnici Motol.

Oblečení, knížky, hračky, kreativní výtvarné potřeby a také finance, tímto může přispět každý přispět, pokud má možnost. „Když se vám dostává přízně lidí a celkově slávy, peněz, je potřeba dávat. Je to koloběh, aby dával člověk nazpátek. Jak říkal Arnold Schwarzenegger ve svých pravidlech, je nutné dát něco nazpátek. Přijde mi to přirozený, když má někdo něco navíc, tak musí dát něco nazpátek. Proto jsem se rozhodl pomoct," snaží se jít brněnský zápasník příkladem.

Celá akce má skončit na konci března, kdy dojde v Brně k předání dárků a financí, které lze posílat na transparentní účet 4427576023/0800. Samozřejmě nebude chybět Procházka s Vémolou. „Bude to poprvé co budeme společně na charitativní akci. Bude tam také Tomáš Peleška," připomněl Procházka zápasníka MMA a policistu.

„S některými zápasníky a příslušníky české policie jsme se rozhodli, že podpoříme onkologické oddělení v Brně, kde bojují mladí bojovníci ve věku deset až dvacet let. Tohle je naše budoucnost. Podpoříme je dárečky, abychom jim udělali radost v tomhle těžkém období. Chci vás poprosit, pokud můžete dát nějaké dárečky, finanční pomoc. Moc vám děkuji," přidal se také Vémola, který se nyní připravuje na titulový zápas s Milanem Ďatelinkou.

Svět neprožívá poslední rok ideální období, nemoc covid-19 si zasáhla miliony lidí, Česko není výjimkou. Přesto jsou tací, kteří si zaslouží větší pozornost.

„Chápu, že momentální situace není zrovna lehká pro nikoho z nás. Přesto je dobré si uvědomit, že jsou mezi námi lidé, naši známí i neznámí, kamarádi, spolužáci, bližší či vzdálenější příbuzní, kterým se život jednoho dne zkrátka otočil naruby i bez toho, co prožíváme my všichni. Konkrétně se jedná o holky a kluky, kteří jsou v současnosti pacienty Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno," dodává hlavní organizátorka Petra Deklevová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.