Hlavní obsah

Ruský boxer Medveděv ubodal v boji na život a na smrt medvěda

Moskva/Praha

Ruský boxer Ilja Medveděv leží na klinice v umělém spánku poté, co ho v Ťumenské oblasti napadl medvěd. Serveru RIA Novosti to sdělil jeho trenér Dmitrij Kosenko. Podrobnosti o zranění 23letého boxera nejsou známy, kouč pouze uvedl, že život jeho svěřence není v ohrožení. Sportovce nicméně čeká dlouhá rehabilitace.

Foto: Twitter

Ruský boxer Ilja Medveděv.

Článek

„Ilja je po útoku v umělém spánku. Jeho život podle lékařů ohrožen není, ale dovedete si představit zranění, která takový útok medvěda způsobí. Čeká ho dlouhá doba rekonvalescence," prohlásil Kosenko.

Vyšetřovatelé zjišťují podrobnosti případu. Podle prvních informací šelma napadla tříčlennou skupinu, která byla v Ťumenské oblasti na rybách. Osmačtyřicetiletého muže rozzuřený medvěd zabil, poté zaútočil i na Medveděva, který se bránil nožem a zasadil mu několik smrtelných bodných ran. Sportovec utrpěl vážná zranění hlavy a končetin.

Třetímu rybáři, který vyvázl z hrozivé události bez zranění, se pak podařilo Medveděva dopravit lodí k lékařskému ošetření. Brzké uzdravení mu popřál i bývalý ruský světový šampion v těžké váze Nikolaj Valujev.

Reklama

Související témata: