Hlavní obsah

Rytmus vystoupil z komfortní zóny, jde boxovat. Strašně se těším, říká slovenský raper

Praha

Jedni se usmívají a nechápou, druzí mají respekt a čekají, co raper Rytmus předvede v ringu jako boxer. V O2 areně se proti němu postaví druhý raper a bývalý vyznavač thajského boxu Marpo. Jejich duel má být hlavním tahákem galavečeru, který pořádá organizace XFN 27. prosince. Pro fanoušky bude připraven mix MMA a boxu.

Výzva pro RytmuseVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jdu prostě válčit a nebudu dělat tyátr okolo, i když to lidi láká, kašlu na to, chci být za sebe," jede si Marpo na své vlně.

Rytmus bere zápas jako výzvu, kde jde proti zkušenějšímu, nervozitu ale necítí. „Třičtvrtě roku se připravuju každý den. Takto jednoduše k tomu přistupuju celý život."

Čech proti Slovákovi, i takový je pohled na boj mezi šestnácti provazy. Rytmus nemá za sebou zápasnickou historii, trénuje, ale neví, jaké to je fungovat pod stresem, když jde o opravdový zápas. Za pár dnů tento stav zažije. „Vystoupil jsem z komfortní zóny a vyzval zkušenějšího, což by většina asi neudělala. Tohle na svém životě miluju, strašně se těším. Budu na sto procent připravený. Jde o událost v mém životě," je v klidu slovenský raper, který začal s boxem před třem lety.

Válečník Marpo nechce být za blbce.Video: Sport.cz

Dva hudebníci, kteří znají zájem médií, tentokrát jsou ale v odlišné pozici. Tři dny po Štědrém dnu oba čeká duel na šest kol po třech minutách.

„Totálně jsem se hecnul, v lednu budu mít 42 let, rodina šla stranou, nevím, jestli bych chtěl takto žít. Zatím mi to přijde, že jdu na koncert," myslí si Rytmus. Podle jeho vyjádření půjde o boxerský koncert, který bude jeho prvním a zároveň posledním.

Přímý přenos XFN 15 - Marpo vs Rytmus začíná na O2 TV Sport v 18:50 hodin. Součástí vysílání bude i studio moderátora Davida Sobiška, role experta se ujme šéftrenér pražského Penta Gymu Daniel Barták. Přenosem bude diváky provázet komentátor Michal Petrgál a také český MMA bojovník Viktor Pešta, který prošel nejprestižnější organizací světa UFC.

Reklama