Hlavní obsah

Slovenský šampion odkryje životní karty. Chce ho Vémola, teď se přidal další adept

Praha

Ozval se nečekán, nezván, ale Attila Végh moc dobře ví, o koho jde. Ve středu bude mít v kině Lucerna českou premiéru filmový portrét Attila, který mapuje cestu slovenského zápasníka MMA. V něm se k velkému překvapení objevil také Emanuel Newton zvaný The Hardcore Kid. A řekl si o zápas s bývalým šampionem Bellatoru. Má důvod, oni dva se potkali v oktagonu dvakrát a výsledkem je remíza. A s tou Američan nechce žít.

Foto: OKTAGON MMA

Attila Végh v kleci. Přihlásil se mu další adept na zápas.

Článek

Po odvetě s Véghem prahne Karlos Vémola, který se slovenským bojovníkem prohrál v listopadu v O2 areně, kde na galavečer organizace OKTAGON MMA přišlo téměř dvacet tisíc fanoušků.

Teď se o třetí souboj přihlásil šestatřicetiletý Američan. V roce 2012 vyhrál Végh, o dva roky později Newton, pokaždé šlo o vítězství na body. Nejdříve gratulace k narození syna, poté zpět k MMA. „Je to mezi námi 1:1, každý jednou vyhrál. Možná se ještě někdy potkáme v kleci. Doufám, že se uvidíme," vzkázal na Slovensko kandidát možného zápasu.

Emanuel Newton a jeho vzkaz. Jak zareaguje Attila Végh?Video: Film Attila

„Co se týče Newtona, který mě překvapil bonusovou scénou v titulkách, tak musím říct, že mě potěšil a udělal radost. Ohledně jeho výzvy k dovršení trilogie. Mám teď úplně jiné priority a řešení, ale na rovinu řeknu, že to není věc, nad kterou bych se nezamyslel. Lhal bych, kdybych tvrdil opak," vzkázal Sport.cz Végh, který bude osobně přítomen na středeční české premiéře.

Attila Végh: Dokumentární film ATTILA. Ten, který porazil VémoluVideo: VDN promo TV

„Jsem velmi nadšený, že budu mít vlastní film. Tohle je sportovcův sen. Být šampionem a pak mít vlastní film. To, o čem jsem sníval, je tady. Ve filmu lidi uvidí, jak jsem začínal, celou mou kariéru. Točení bylo náročné, ale dalo se to zvládnout," přiznal čtyřiatřicetiletý zápasník.

Film Attila byl po zavedení v kinech na Slovensku nejnavštěvovanějším snímkem. Fanoušci mají možnost vidět záběry ze sedmi zemí - Slovensko, Česko, Rakousko, Thajsko, Polsko, Rusko a USA. Cesta od dětství až po současnost. Dokumentární film nejpopulárnějšího slovenského zápasníka MMA má téměř dvě hodiny.

Karlos Vémola o odvetě s Attilou Véghem
"Tohle je moje největší motivace. Porážkou s Attilou jsem přišel o všechno, co jsem roky budoval. Chci se vrátit do odvety, nic jiného nemám. Touha se vrátit je strašná. Odvetu si zasloužím, ať se děje, co se děje. Udělám všechno pro to, abych se k ní dostal. Je mi jedno, jak dlouho to bude trvat, koho musím předtím porazit, ale k odvetě se musím dostat, abych si vše dokázal v hlavě srovnat."

"Ve filmu je zmapované všechno, co chtěl říct. Tohle, když uvidí jeho syn, tak si řekne, že má dobrý vzor. Ukázal kluka z vesnice, který měl sen a šel si za ním. Vše skončilo krásnou třešničkou, kdy vyhrál pěkný a důležitý zápas. Starý Attilka zamakal a narodil se malý Attilka," okomentoval film Patrik Vrbovský, alias Rytmus.

"Rok se nechal trpělivě natáčet, i když se mu to někdy nelíbilo, děkuji mu za trpělivost. Je to první československý zápasník MMA, který má film," dodal promotér filmu Petr Větrovský.

Pohled, který mnohým vyrazil dech. UFC už se mi nepovede, přiznal smutný Karlos VémolaVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: