Hlavní obsah

Smutná zpráva. Zemřel mistr Evropy, který statečně vzdoroval legendárnímu Muhammadovi Alimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnějším momentem jeho kariéry byla paradoxně porážka se zřejmě nejslavnějším boxerem všech dob Muhammadem Alim. Německý boxer Jürgen Blin byl však uznávaným sportovcem, který dosáhl i na titul mistra Evropy v těžké váze. Jeho smrt zarmoutila mnoho příznivců bojových sportů. Blin v 79 letech podlehl onemocnění ledvin.

Foto: @FosseLeo, Twitter

Jürgen Blin (vpravo) v zápase s Muhammadem Alim.

Článek

Blin nastoupil ke svému nejslavnějšímu zápasu kariéry 26. prosince roku 1971. S ikonou Muhammadem Alim bojoval statečně sedm kol, a i přes knockout si vysloužil světové uznání.

O pár měsíců později Blin proti Španělovi Josému Manuelu Urtainovi vybojoval titul mistra Evropy v těžké váze. Celkově ve své kariéře nastoupil k 48 zápasům, z nichž 30 vyhrál, 6 utkání skončilo remízou a ve 12 případech prohrál.

Poté se věnoval trénování mládeže ze znevýhodněných rodin. Podnikal i v gastronomii a před dvěma lety vyhrál milion eur v loterii. Velkou část peněz mu ale ukradli.

Reklama

Související témata: