Hlavní obsah

Tohle bude boj. Pudilová zná soupeřku pro další bitvu v UFC

Příbram

Potvrzeno! Informace, které měl server Sport.cz už několik dnů, se staly realitou. Lucie Pudilová míří do USA, kde ji čeká 8. září v Dallasu další soupeřka v UFC, nejprestižnější organizaci MMA. Do klece vstoupí proti sokyni z Mexika. Souboj Pudilová vs. Irene Aldana.

Lucii Pudilovou čeká další zápas v UFCVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to postojářka, podobně jako já, jenže nemá takovou ránu jako já," řekla rodačka z Příbrami v rozhovoru pro Sport.cz.

Mexičanka má podle statistik za sebou 12 zápasů v MMA, 8 vyhrála, 4 prohrála. Tři si odbyla v UFC, zde dvakrát odešla poražena, jednou vyhrála. Z poledních tří duelů vyhrála jeden.

Pudilová má na kontě 10 zápasů, 8 výher, 2 porážky. V UFC má opačnou bilanci než soupeřka - tři zápasy, dvě výhry. Z posledních tří duelů dva vyhrála. „Aldana se dobře zbavuje soupeřek, které ji chtějí dát take down (povalit na zem), dokáže tohle docela dobře bránit," okomentoval rivalku Ladislav Erdélyi, který českou bojovnici trénuje.

Pudilová je třetím českým zástupcem v UFC. Jako první do klece této organizace vkročil Karlos Vémola, poté Viktor Pešta.

Vémola dostal šanci v šesti zápasech, dva vyhrál, čtyři prohrál. Pešta poznal pod touto značkou pět duelů - jeden vyhrál. Pudilová má před sebou čtvrtou bitvu, pokud uspěje, připíše si třetí vítězství a bude v tomto českém porovnání nejlepší. Přepíše historii? „Jsem bojovnice, můžu porazit každého," věří si Pudilová.

Reklama

Související témata: