Hlavní obsah

Tohle se často nevidí. Průtrž mračen řádila na večeru bojovníků u Vltavy

Praha

Co ještě přijde, ptali se fanoušci bojových sportů v pátek večer na Yangames Fight Night. Akce, která proběhla ve Žlutých lázních, se musela nečekaně poprat s počasím. Koronavirus celou akci nejdříve odsunul, když už dostala termín a upravená pravidla, u Vltavy se přehnala mračna, která celý večer na půl hodiny zastavila. Když nejhorší ustalo, organizátoři s vypětím všech sil zápasy v boxu a K1 dokončili, i když stále pršelo.

Když příroda ukáže sílu. Akce Yangames Fight Night měla namále.Video: Sport.cz

 
Článek

Jeden zápas skončil, druhý byl v půlce a pak dostalo zápasení na více než půlhodinu stopku. Vládu přebrala příroda, před kterou se šlo leda schovat. Když nejhorší rozfoukal vítr, přišlo na řadu sušení podlahy ringu, aby se mohlo všech devět zápasů odehrát. Nakonec se vše podařilo, ale na tento večer nebudou organizátoři vzpomínat v nejlepším.

Vše začalo pár kapkami, které se během pár minut proměnily v lijavec. Když se k tomu přidal silný vítr, někteří diváci na nic nečekali a šli domů. Tušili, že tady je pro dnešek s bojovými sporty konec. Spletli se, navíc přišli o výstavní K.O., které padlo necelých dvacet sekund před koncem posledního souboje.

Tma, vítr a déšť. Přesto se jelo na Yangames Fight Night dále.Video: Sport.cz

Ruce nad hlavu zvedal zástupce kickboxerské elity z organizace Glory Jahfarr Wilnis, který poslal k zemi Georgije Fibicha. Na Yangames se ukázal také jeho bratr Jason, který předvedl parádní bitvu s Vladimírem Indranyim. Český zápasník vyhrál na body, když v posledním kole poslal Nizozemce dokonce dvakrát do počítání.

Když se počasí trochu umoudřilo, měli organizátoři plno práce.Video: Sport.cz

Fanouškům se za deště předvedl také Tomáš Hron, česká zápasící legenda ukázala, že i italský soupeř s patnácti kily navíc nemusí být problém. „Ten před zraky českých diváků dokázal poslat Michala Reissingera do počítání a Davida Vinše ukončil v 1. kole na KO," upozorňovala už před turnajem organizátorka Monika Soukalová. Teď bylo vše jinak. Ve druhém kole Ital nerozdýchal masáž břišního svalstva a přes počítání se nedokázal vzpamatovat.

Zajímavý souboj předvedli Melvin Mané a Michal Reissinger. Méně techniky, více urputnosti a nasazení. Tady došel souboj do třetího kola, poté zasáhl lékař, který zápas zastavil, Reissinger měl problém v obličeji, výhru slavil Mané.

Rychlovku předvedl Jan Pajtaš, který v prvním kole ukončil českého nadějného kikcboxera Erika Micku. Nejdelší souboj naopak svedli Dag Hoke a Matěj Nuska. Ti museli přečkat vynucenou pauzu kvůli počasí, nakonec se do ringu vrátili, stejně jako část nejvěrnějších fanoušků, kteří stáli s deštníky pod plachtou a mačkali se kolem provazů. Odměnou za čekání jim bylo povedené K.O.

Reklama

Související témata: