Hlavní obsah

Tragédie. Sportovec podstoupil trojnásobnou amputaci, nakonec stejně zemřel

Hrozivý osud. Sportovní svět truchlí nad úmrtím devětatřicetiletého amerického wrestlera, známého jako Jimmy Rave. Wrestler v minulosti bojoval se závislostí na drogách, později se potýkal s dluhy za časté pobyty v nemocnici. Aktuálně na tom nebyl zdravotně vůbec dobře, musel podstoupit trojnásobnou amputaci končetin.

Foto: @RichardsWesley, Twitter

Zemřel Jimmy Rave.

Článek

Raveova kariéra začala v roce 1999, od té doby získal řadu mistrovských titulů. Zápasil za několik organizací, včetně Full Impact Pro a Ring of Honor. V prohlášení, které sepsal jeho agent Bill Behrens společně se zápasníkovou dcerou, se píše, že Jimmy, pravým jménem James Michael Guffey, bojoval několik let s drogovou závislostí, která nakonec vyústila v amputaci obou dolních končetin a levé ruky.

Bývalý zápasník u srdceryvné fotografie z nemocničního lůžka, kterou sdílel se svými příznivci po amputacích, napsal, že v červnu letošního roku začal mít problémy s chůzí, a tak šel ke svému lékaři, který zjistil, že v obou nohách má infekci MRSA, známou také jako nemocniční superbakterie.

Od té doby jej provázely zdravotní problémy, přesto jeho odchod krátce po 39. narozeninách zasáhl řadu lidí. „Jsme zdrceni zprávou, že šampion Jimmy Rave zemřel. Myslíme na jeho rodinu a přátele," uvedla v prohlášení Národní zápasnická aliance.

Reklama

Související témata: