Hlavní obsah

Tragická dohra! Boxer zemřel na následky knokautu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské neštěstí se odehrálo na boxerském turnaji v Jakartě. Pro indonéského reprezentanta Hera Tita se stal zápas osudným. Soupeř ho v sedmém kole dokázal knokautovat a pětatřicetiletý boxer následně upadl do kómatu, načež byl o pár dnů později prohlášen za mrtvého. Tito po sobě zanechal manželku a dvě dcery ve věku 5 a 13 let.

Foto: Hero Tito Instagram

Indonéský boxer Hero Tito zemřel ve věku 35 let.

Článek

Pro Tita se jednalo o důležitý zápas, bojoval totiž o titul s Jamesem Mokogintamem. Vyrovnaná bitva se přehoupla do sedmého kola, kdy druhý jmenovaný vypustil tvrdý zvedák, kterým poslal soupeře na zem. Tito se ještě pokusil postavit na nohy, avšak následně upadl do bezvědomí. Nešťastnému okamžiku přihlížely tisíce lidí, neboť byl živě vysílán v celostátní televizi.

Rázem se do akce dostali záchranáři, kteří boxera odvezli do nemocnice. Tito byl několik dní v kómatu, ze kterého se však nedokázal probudit. Nešťastný incident sjednotil boxerskou komunitu, která věnovala zesnulému boxerovi několik slov.

„Pokaždé, když bojovník vstoupí do ringu, dělá to s vědomím, že to mohou být jeho poslední okamžiky. Boxerské bratrstvo ztratilo dalšího člena. Odpočívej v lásce," vyjádřil se bývalý mistr světa v těžké váze Lennox Lewis.

„Indonéský boxer Hero Tito zemřel po několika dnech v kómatu kvůli zraněním, které utrpěl při zápase minulou neděli v Jakartě. Titovi, jehož skutečné jméno je Heru Purwanto, bylo 35 let. Odpočívej v pokoji, hrdino," uvedl známý trenér Freddie Roach.

Reklama