Hlavní obsah

Událost, která pohltila i Ronalda. Furyho mladší bratr uštědřil slavnému youtuberovi porážku, řeč je o odvetě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Událost, kterou si nenechal ujít ani slavný Cristiano Ronaldo. Boxerský galavečer v saúdskoarabském městě Diriyah okořenil střet úspěšného youtubera a boxera Jakea Paula s mladším bratrem slavného Tysona Furyho Tommym. Bitva, před kterou už několik týdnů před její realizací padala hodně ostrá slova, nakonec skončila výhrou třiadvacetiletého Furyho, jenž vybojoval speciální pás organizace WBC. Došlo i na podání rukou, oba navíc souhlasili s odvetným bojem.

Foto: Francois Nel

Jake Paul (vlevo) a Tommy Fury během vzájemného souboje v Saúdské Arábii.

Článek
Fotogalerie

K vzájemnému střetu došlo až na třetí pokus, v předchozích letech byl z různých důvodů pokaždé zrušen. A i když se jednalo o exhibiční zápas, šlo o hodně. Youtuber Paul chtěl dokázat, že v ringu porazí i profesionálního boxera, naopak o tři roky mladší rival toužil dostát slavnému jménu a soupeři zasadit první porážku. Ve hře byl navíc i speciální pás organizace WBC.

Osmikolovou bitvu si přímo v Saúdské Arábii nenechal ujít ani hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo, který s sebou vzal i svého dvanáctiletého syna Cristiana Jr. Chybět pochopitelně nemohl ani Tommyho starší bratr Tyson, či legendarní Mike Tyson. Nejen tito legendární sportovci mohli sledovat vyrovnaný střet, který ale měl do TOP boxerské úrovně daleko. Z obou stran byla cítit nervozita a snaha vypnout toho druhého.

Přesto to byl třiadvacetiletý Brit, který hýřil větší aktivitu. Diktoval tempo, patřičně plnil taktické pokyny, a když se naskytla příležitost, neváhal a tvrdě trestal. Paul se tak musel popasovat s nejsilnějším protivníkem, na kterého mezi šestnácti provazy narazil. Jeho největší okamžik přišel v posledním kole, kdy tvrdým direktem poslal soupeře na zem a musel být počítán. V průběhu duelu oběma boxerům strhl panamský hlavní sudí Hector Afu bod za fauly.

Líbivou bitvu nakonec museli rozhodnout až bodoví sudí, kteří rozhodli značně odlišně. Jeden to viděl poměrem 75:74 pro Paula, naopak ostatní výsledkem 76:73 pro Furyho. Těsná výhra nakonec znamenala první porážku pro slavného youtubera, naopak na druhou stranu míří speciální opasek boxerské asociace WBC a udržení série neporazitelnosti.

„O tomhle zápase jsem snil. Nikdo mi nevěřil, ale dnes jsem tu zanechal svůj odkaz. Jsem Tommy Fury," neskrýval vítěz zápasu nadšení. Sám si tak vylepšil bilanci na 9-0, naopak Paul má po první porážce skóre 6-1.

Poražený Paul s výsledkem sudích nesouhlasil. „Respekt Tomymu, vyhrál férově. Nikdy jsem nechtěl, aby mě lidé posuzovali podle výher, ale podle proher. Vrátím se. Tenhle zápas si zaslouží odvetu. Byl to skvělý a vyrovnaný zápas. S rozhodčími ale moc nesouhlasím. Hned dvakrát jsem tam měl kolo 10-8, ale je to tak, jak to je," uznal porážku šestadvacetiletý rodák z Ohia, který údajně má mít ve smlouvě klauzuli o možné odvetě.

„Už jsem o odvetě s Tommym mluvil v lékařské místnosti a potvrdil mi, že je pro. Bylo by super to uspořádat co nejdříve. Chci dokázat, že můžu jít a udělat lepší zápas než dnes a zvítězit," věří Paul. „Prostě jsem se do toho nedokázal dostat, nebyl to můj nejlepší výkon. Nechci Tommyho shazovat, ale myslím si, že dnes opravdu rozhodl můj výkon, který nebyl povedený," uzavřel.

Ačkoli před zápasy panoval mezi oběma tábory napjatý vztah a ani jeden z boxerů se nebál jít pro ostré slovo daleko, přesto si po zápase podali ruce a výsledek přijali se vším respektem. Za zmínku stojí také fakt, že jejich střet naprosto pohltil boxerský svět, který si nenechali ujít ani největší osobnosti.

Reklama

Související témata: