Hlavní obsah

Usykova odveta je na spadnutí! Repríza boxerského souboje získává finální obrysy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednání o odvetném boxerském souboji mezi šampionem těžké váhy Oleksandrem Usykem a Anthonym Joshuou pomalu a jistě získávají finální obrysy. Diváci by se reprízy souboje mohli dočkat již v červnu, o konkrétním datu a místě se však stále vedou debaty a jasno by mohlo být během následujících čtrnácti dní.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Oleksandr Usyk (vlevo) dokázal v prvním souboji proti Anthonymu Joshuovi zvítězit.

Článek

Podle prvotních informací se k duelu schylovalo již na jaře, z tohoto termínu však nakonec sešlo. Pětatřicetiletý Usyk se místo trénování na reprízu souboje vrátil zpět do rodné Ukrajiny, kde bojoval v první linii proti ruské vojenské invazi. Na válečné frontě strávil necelý měsíc, načež od státu dostal svolení k opuštění země a začátku přípravy na souboj s Britem Joshuou.

„Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí. Ale pak za mnou přijeli moji přátelé, starší kolegové, a řekli mi, že mojí frontou je sport. Měl bys jít, aby tam visela naše vlajka a všichni na světě slyšeli o Ukrajině," vysvětlil Usyk na nedávné tiskové konferenci v Hradci Králové.

Boxer Usyk na fotbale v Hradci. To, co jsem na Ukrajině zažil, bych nikomu nepřál.Video: Sport.cz

První kroky zkušeného Ukrajince vedly právě do České republiky, kde strávil několik dní, během kterých si mimo jiné „odběhl" i na fotbalové utkání do Hradce Králové, kde obstaral úvodní výkop. O několik hodin později se boxerský mistr světa v těžké váze vydal do světa, začala mu totiž příprava na klíčový zápas.

Repríza s nažhaveným britským boxerem Joshuou podle posledních informací pomalu a jistě poznává konkrétní datum i místo konání. „Během příštích dvou týdnů očekáváme, že dokončíme detaily," vyjádřil se Usykův manažer Alexander Krassjuk.

„Termín zápasu zatím zvažujeme, klidně by to mohlo být koncem června. Rovněž se vedou debaty o místě konání. Hodně záleží na tom, jak se nám tyto věci podaří dojednat. Dobrá věc je, že Usyk je již v Evropě, aby zahájil přípravu," dodal.

Reklama