Hlavní obsah

V našem domě bydlí ruští okupanti! Slavný boxer Usyk prchl s rodinou do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk před několika dny kývl na nabídku opuštění válkou zasažené Ukrajiny. První kroky nevedly do domu v ukrajinském Vorzelu, jenž je v moci ruských okupantů, nýbrž do České republiky. V jejím hlavním městě tráví s rodinou poslední dny, společně se dokonce zúčastnili demonstrance na podporu Ukrajiny.

Foto: Tom Hogan

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk se s rodinou vydal do České republiky.

Článek

Když vypukla ruská vojenská invaze na Ukrajinu, neváhal ani chvíli a okamžitě se vydal bránit svou rodnou zem. Pětatřicetiletý boxer Usyk tak hodil zápasení za hlavu, místo toho vyfasoval maskáče a zbraň a postavil se po boku dalších ukrajinských boxerů.

Ve válce zasažené Ukrajině strávil necelý měsíc, načež v souvislosti s přípravou na boxerský souboj s Anthonym Joshuou dostal svolení k opuštění Ukrajiny. Netrvalo dlouho a k celé situaci se vyjádřil na svém Instagramu. „Rozhodl jsem se začít připravovat na odvetu s Joshuou. Spousta mých přátel mě podporuje," znělo na sociální síti.

Zdá se, že první kroky ukrajinského boxera vedly do České republiky, konkrétněji do Prahy, kde společně s rodinou tráví poslední dny. O víkendu se dokonce zúčastnili i demonstrace na Staroměstském náměstí na podporu Ukrajiny. Pravdivost informací potvrzují i fotky náhodných osob na sociálních sítích, kteří se se slavným boxerem fotili.

To, že se Usykova rodina vydala do Prahy, je patrné i z Instagramu manželky ukrajinského boxera. Ta nejprve zveřejnila fotku z letadla české letecké společnosti, posléze na Instagram nahrála vzkaz plný emocí.

„Teď už jsme v bezpečí. V našem domě bydlí ruští okupanti, ale mnohem větší strach mám o naše sousedy a přátele ve Vorzelu. Modlím se za jejich bezpečí a doufám, že se budou moci evakuovat," popsala situaci v Ukrajině.

Jak dlouho se Usykova rodina zdrží v České republice není známé. Pětatřicetiletý rodák ze Simferopolu by se v nejbližší době měl začít připravovat na odvetný souboj s Anthonym Joshuou, jehož termín je předběžne stanoven na léto.

Reklama

Související témata: