Hlavní obsah

Žádné mazlení, dával lidem K.O., proto mu říkají Kladivo. Teď slibuje v Praze válku

Praha

Do klece půjdou jako poslední, dva zápasníci, kteří se do sebe pustí na galavečeru UFC Fight Night v sobotu v pražské O2 areně. Brazilec Thiago Santos, šestka v žebříčku polotěžké váhy a Jan Blachowicz z Polska, který je ještě o dvě příčky výše. „Bude to válka,“ vzkázal soupeři Santos, který má přezdívku Kladivo. A to zcela právem. „Já jsem ale komplexní zápasník,“ reagoval soupeř.

Bude to válka! Slibují Thiago Santos a Jan BlachowiczVideo: Sport.cz

 
Článek

Pětatřicetiletý Santos má v MMA 20 výher a 6 porážek. Poslední tři duely vyhrál. Stejně starý Blachowicz má 23 vítězszví a 7 porážek. Ten má nyní dokonce čtyři výhry za sebou. Jeden z nich o svoji sérii v Praze přijde.

„Já vyhraju," pronesl stručně Santos. „Samozřejmě vyhraju já," usmál se Polák, který v minulosti trénoval také s Viktorem Peštou, jenž působil rovněž v UFC.

Otevřený trénink zápasníků UFC v PrazeVideo: Sport.cz

Na setkání s médii i soupeřem přišel Brazilec v tmavých brýlích. Nesundal je. Proč? Strach, image, taktika? Uvidíme v sobotu, jedno je ale jisté, kde se vzala jeho přezdívka Kladivo. Byla mu přidělěna v jeho začátcích u bojových sportů. „Rozdával jsem rány a ukončoval soupeře, něco jako rána kladivem," pronesl bez známek emocí Santos. V MMA má 20 výher a 14 vítězství si připsal před limitem: K.O., nebo T.K.O. Slušné procento.

Brazilec pod organizací UFC odvedl už 17 zápasů, 12krát vyhrál. Polák má v této nejprestižnější lize 10 duelů a 6 výher. Kdo si připíše výhru, kdo porážku?

Na galavečeru, který startuje v 17 hodin, se ve vyprodané O2 areně představí celkem 26 zápasníků ze 14 zemí. Na hlavní kartě od 20 hodin je také jediný český zástupce, tou je Lucie Pudilová, které se v kleci postaví Američanka Liz Carmoucheová.

Lucie Pudilová už pohlédla soupeřce do očí. Jakou na ni bude mít taktiku?Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: