Hlavní obsah

Znepokojivé záběry. Boxer bojoval s neviditelným soupeřem, musel být hospitalizován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sociálních sítích se šíří děsivé záběry z boxerského zápasu z Jihoafrické republiky. Na nich je zachycen do té chvíle neporažený Simiso Buthelezi, který po sérii úderů, po kterých jeho protivník Siphesihle Mntungwa málem spadl z ringu, začal bojovat s neviditelným soupeřem. Viditelně otřeseného boxera se snažil uklidnit rozhodčí, který pohotově ukončil zápas. Buthelezi byl převezen do nemocnice, kde ho lékaři uvedli do umělého spánku.

Foto: screen @TimBoxeo

Dezorientovaný boxer začal najednou bojovat s neviditelným soupeřem.

Článek

Titulový zápas Světové boxerské federace v africké lehké váze poznamenal velice nepříjemný moment. V 10. kole vyrazil Buthelezi „dodělat" svého soupeře Mntungwu, který se po sérii úderů zamotal do provazů ringu a málem z něj vypadl. Jenže pak se stalo něco zvláštního.

Když rozhodčí přerušil zápas, aby pomohl Mntungwuovi dostat se zpět na nohy, Buthelezi odstoupil a začal se dívat do jednoho z rohů. Tam pak ustoupil i sudí, který už dal pokyn k pokračování v boji, ale musel se vyhnout dezorientovanému Buthelezimu, který tímto směrem začal boxovat do prázdna.

Sudí raději zápas ukončil a snažil se zmateného bojovníka uklidnit, aby přestal máchat rukama. Buthelezi se poté okamžitě dostal do rukou lékařů a byl převezen do nemocnice, kde ho prý uvedli do umělého spánku. Zatím není jasné, co dezorientované chování boxera způsobilo. Na záběrech je však vidět, že těsně před tím, co se jeho protivník zamotal do provazů, mu uštědřil ránu na bradu.

Nepřítomné chování Butheleziho okomentoval jeden z ringových lékařů David Abbási. „Může jít o následky otřesu mozku, ale i o něco vážnějšího, například krvácení do mozku," řekl s tím, že sudí udělal to nejlepší možné rozhodnutí, když zápas ukončil. tak bylo připsáno Mntunwuovi, ale slavnostní ceremoniál byl kvůli zdravotnímu stavu poraženého odložen. Všichni se nyní modlí, aby byl Buthelezi v pořádku.

Reklama

Související témata: