Hlavní obsah

Alaphilippe se po těžkém pádu vrátil na kolo, stále doufá, že stihne Tour

Měsíc po těžkém pádu v cyklistickém závodu Lutych-Bastogne-Lutych se dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe vrátil na kolo. Devětadvacetiletý Francouz, který se zotavuje po zlomeninách lopatky, dvou žeber a poškození plic, je v tréninku zatím opatrný. Stále se nevzdal naděje na start na Tour de France, která začne 1. července.

Foto: Deceuninck-Quick-Step - Tim De Waele/Getty Images

Julian Alaphilippe na archivním snímku.

Článek

"Dobrou zprávou je, že se plíce zcela zahojily, z čehož mám samozřejmě velkou radost. Zlomené kosti jsou stále bolestivé, což je normální, protože tahle zranění se hojí déle. Ale řekli mi, že mohu začít trénovat," uvedl Alaphilippe na webu belgické stáje Quick-Step-Alpha Vinyl.

Na kole se cítil dobře, proto se rozhodl připojit k týmovému soustředění v Sierra Nevadě. "Samozřejmě zatím nemohu trénovat stejně jako ostatní kluci. Potřebuji nějaký čas, abych se vrátil do formy. A musím být opatrný, abych si zranění zase nezhoršil. Mám ale radost, že mohu být s klukama, protože tu vládne skvělá nálada a jsou tu perfektní podmínky pro trénink."

Pokud půjde vše podle plánu, nechává stále otevřenou možnost, že se objeví na Tour de France. "Pořád na ni myslím, ale je opravdu důležité, abychom nic neuspěchali a byli nadále trpěliví. Musíme komunikovat s lékaři a řídit se jejich radami, než se rozhodneme, že budu znovu závodit," dodal Alaphilippe.

Reklama

Související témata: