Hlavní obsah

Ayuso měl pozitivní test na koronavirus, z Vuelty odstoupit nemusel

Pátý muž průběžného pořadí cyklistické Vuelty Juan Ayuso měl pozitivní test na koronavirus, ale ze závodu odstoupit nemusel. Tým SAE Emirates dnes oznámil, že devatenáctiletý Španěl má nízké hodnoty viru a po konzultaci s lékaři cyklistické unie UCI může ve Vueltě pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Cyklistický závodník Juan Ayuso (vpravo) během 12. etapy Vuelty.

Článek

"Juan Ayuso měl ráno pozitivní test na covid-19. Nemá příznaky a analýza jeho PCR testu ukázala, že je u něj velmi malé riziko nakažlivosti, podobně jako to bylo v některých případech na letošní Tour de France. Rozhodnutí jsme udělali po konzultaci s organizátory závodu a UCI," uvedl týmový lékař Adrian Rotunno a dodal, že cyklista zůstane pod pečlivým dohledem lékařů.

Po čtvrteční dvanácté etapě je Ayuso při svém debutu na Grand Tour pátý s odstupem 4:53 minuty za vedoucím Remcem Evenepoelem.

Z Vuelty už musely kvůli nákaze koronavirem odstoupit zhruba dvě desítky cyklistů. Po pozitivním testu skončil 77. ročník závodu předčasně například pro Jana Hirta, členy první desítky průběžného pořadí Simona Yatese a Pavla Sivakova či vítěze dvou spurtérských etap Sama Bennetta.

Reklama

Související témata: