Hlavní obsah

Biker Cink se nakazil koronavirem a vynechá závod SP v Kanadě

Nejlepší český biker Ondřej Cink se nakazil na Světovém poháru ve Spojených státech amerických koronavirem a nebude startovat ve víkendovém pokračování seriálu v Kanadě. Jednatřicetiletý mistr republiky dnes na sociálních sítích uvedl, že se přesouvá ze zámoří do Česka.

Foto: Michal Červený

Ondřej Cink při světovém poháru horských kol cross country v Snowshoe. Archivní foto

Článek

"Vracím se z USA domů a nepojedu tento víkend Světový pohár v Kanadě kvůli covidu, kterým jsem se nakazil v USA během Světového poháru ve Snowshoe," napsal Cink ke své absenci v Mont-Sainte-Anne. Rokycanský rodák ve Snowshoe obsadil 12. místo v pátečním short tracku, ale do nedělního závodu v olympijském cross country už kvůli zdravotním potížím nenastoupil.

Cinkovi zatím tato sezona nevychází. Třetí muž loňského Světového poháru se v úvodu roku potýkal s alergií a kvůli nemoci vynechal už červencový závod SP v Lenzerheide. V průběžném pořadí seriálu je až čtyřiadvacátý.

"Tenhle rok je pro mě fakt špatný, ale budu bojovat. Nyní se musím dobře zotavit z covidu a potom se pokusím co nejlépe připravit na mistrovství světa a Evropy," uvedl Cink, jenž se koncem července na téměř domácí trati ve Stupně stal pošesté mistrem republiky.

Kontinentální šampionát v cross country se pojede 19. a 20. srpna v rámci multisportovního ME v Mnichově, o světové medaile se bude bojovat týden nato v Les Gets.

Reklama

Související témata: