Hlavní obsah

Biker Cink zahájil SP v Novém Městě 25. místem v short tracku

Nejlepší český biker Ondřej Cink obsadil v short tracku na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě 25. místo. Dvacetiminutové sprinterské závody ve Vysočina Areně vyhráli Němec Luca Schwarzbauer a olympijská vítězka Jolanda Neffová ze Švýcarska. Jitka Čábelická a Tereza Tvarůžková skončily ve čtvrté desítce.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Luca Schwarzbauer z Německa vyhrál short track v Novém Městě na Moravě.

Článek

Mistr republiky Cink si v posledních týdnech stěžuje na alergie, kvůli nimž nemůže podávat optimální výkony. Pětadvacáté místo je jeho nejhorší výsledek v sezoně, na vítěze na rychlé trati ztratil 11 sekund.

Schwarzbauer vyhrál díky dominantnímu nástupu o dvě sekundy před olympijským šampionem Thomasem Pidcockem z Británie, jenž minulý víkend ovládl cross country v Albstadtu. Třetí byl ve stejném čase Ital Filippo Colombo.

Neffová zvítězila o délku svého kola před vedoucí ženou SP Rebeccou Ellen McConnellovou z Austrálie. Třetí byla šampionka z olympijského Ria 2016 Jenny Rissvedsová ze Švédska, jež před dvěma týdny obsadila druhé místo v silničním závodě Gracia Orlová.

Domácí závodnice skončily v závěru pole. Čábelická byla pětatřicátá, Tvarůžková po pádu s odstupem jednoho kola předposlední osmatřicátá. "Závod se mi nepovedl. Oproti loňsku se to hodně zrychlilo, nová trať se mi líbí. Ale byl to dneska letecký den a v momentě, kdy člověk udělal nějakou chybu a zůstal trochu vzadu, šlo to špatně sjíždět," řekla České televizi Čábelická, jež měla před polovinou závodu několik kolizí a hlavní skupiny se neudržela.

Závody elitních kategorií v olympijském cross country se pojedou v neděli.

SP v cross country horských kol Nové Město na Moravě (Žďársko ) - short track:
Muži:
1. Schwarzbauer (Něm.) 22:40
2. Pidcock (Brit.)
3. Colombo (It.) oba -2
...
25. Cink (ČR) -11.
Průběžné pořadí SP:
1. Schurter (Švýc.) 572
2. Marotte (Fr.) 381
3. Colombo 366
...
14. Cink 237
Ženy:
1. Neffová (Švýc.) 21:01
2. McConnellová (Austr.)
3. Rissvedsová (Švéd.) obě -1
...
35. Čábelická -1:29
38. Tvarůžková (obě ČR) -1 kolo
Průběžné pořadí SP:
1. McConnellová 685
2. Terpstraová (Niz.) 408
3. Lecomteová (Fr.) 386
...
29. Tvarůžková 123
44. Czeczinkarová (ČR) 67
45. Čábelická 60

Reklama

Související témata: