Hlavní obsah

Boroš a Zemanová zopakovali v cyklokrosovém poháru v Rýmařově triumfy ze Slaného

Rýmařov

Michael Boroš a Kristýna Zemanová vyhráli v Rýmařově čtvrtý závod Českého poháru v cyklokrosu. Oba zopakovali po týdnu triumfy ze Slaného, shodně zvítězili potřetí v sezoně a vedou průběžné pořadí šestidílného seriálu. Zemanová nenašla přemožitelku ve třetím pohárovém závodu za sebou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michael Boroš a Kristýna Zemanová vyhráli v Rýmařově čtvrtý závod Českého poháru v cyklokrosu. (ilustrační foto)

Článek

Boroš se o prvenství utkal s polským reprezentantem Markem Konwou. Společně vjeli do posledního okruhu, v náročném úseku český jezdec zaútočil a cílem pak projel s pětisekundovým náskokem. Třetí skončil jeho týmový kolega z ČEZ Tábor Šimon Vaníček.

"Dost dlouho jela spolu velká skupina a nebylo možné získat nějaký náskok. V závěru jsme spolupracovali s Konwou a teprve pak se to nadělilo. O vítězství jsem rozhodl až v nejtěžší pasáži, kde jsem nastoupil a podařilo se mi ho setřást. Čtvrtý start - třetí vítězství, takže za mě velká spokojenost," citoval server cyklokros.cz Boroše, který vedle Rýmařova a Slaného vyhrál také zahajovací závod v Mladé Boleslavi. Pouze v Hlinsku se musel sklonit právě před Konwou.

Zemanová se všem soupeřkám začala vzdalovat ve druhé polovině závodu a vyhrála přesvědčivě s více než půlminutovým náskokem před Belgičankou Joyce Vanderbekenovou a Pavlou Havlíkovou. "Dnes to bylo všechno parádní, zcela jistě úplně nejlepší závod sezony. Od startu jsme jely ve velké skupině a já se snažila hlídat druhou pozici, v klidu si pak ve čtvrtém kole nastoupila. Všechno vyšlo na jedničku," pochvalovala si Zemanová. Vedoucí ženě seriálu kazí pohárovou bilanci v této sezoně jen čtvrté místo z Mladé Boleslavi, kde zvítězila Havlíková.

Předposlední díl Toi Toi Cupu je na programu 17. listopadu ve Veselí nad Lužnicí, pohár pak vyvrcholí 11. prosince v Jičíně.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Rýmařově (Bruntálsko):
Muži:
1. Boroš (ČEZ Tábor) 1:01:48
2. Konwa (Pol.) -5
3. Vaníček (ČEZ Tábor) -13
4. Haring (SR) -27
5. Stránský (Brilon) -58
6. L. Petruš (D2mont Merida) -1:02
Průběžné pořadí (po 4 ze 6 závodů):
1. Boroš 199
2. Konwa 188
3. Stránský 183
Ženy:
1. Zemanová (Brilon) 50:27
2. Vanderbekenová (Belg.) -32
3. Havlíková (Lawi junior) -37
4. Vaníčková (Brilon) -38
5. Bajgerová (Dukla Praha) -43
6. Krzystalaová (Pol.) -47.
Průběžné pořadí (po 4 ze 6 závodů):
1. Zemanová 197
2. Havlíková 192
3. Štěpánová (Maloja Pushbikers) 178

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.