Hlavní obsah

Česká bikerka Šafářová má bronz z mistrovství Evropy

Aktualizováno

Zuzana Šafářová získala bronz ve vyřazovací disciplíně eliminátor a postarala se o druhou českou medaili na mistrovství Evropy horských kol v Portugalsku. Ve čtvrtek v Anadii vyhrála Simona Spěšná závod juniorek v shorttracku.

Foto: Michal Červený

Ilustrační foto.

Článek

V eliminátoru soutěží na sprinterské trati vždy čtyři soupeři vyřazovacím způsobem. Šafářovou ve finále předčily vítězná Italka Gaia Tormenaová a Slovenka Terézia Ciriaková, mezi muži byl Václav Ježek po vyřazení ve čtvrtfinále desátý.

Šafářová dnes startovala i ve štafetě, v níž česká sestava obsadila šesté místo. Na trať se postupně vydali Jan Zatloukal, Ondřej Novotný, Eliška Hanáková, Šafářová, Adéla Holubová a Jan Sáska, který dorazil do cíle s více než dvouminutovou ztrátou na vítězné Nizozemce.

Druzí skončili s padesátisekundovou ztrátou Italové, za třetími Němci zaostala česká šestice o 36 sekund. Lepší byli ještě Rakušané a Britové, na startu bylo jedenáct štafet složených až na výjimky z juniorů a závodníků do 23 let.

O víkendu ME vyvrcholí závody v olympijském cross country. V sobotu pojedou junioři včetně šampionky v shorttracku Spěšné, v neděli reprezentanti do 23 let. Muži a ženy elite budou v této disciplíně bojovat o evropské medaile až v srpnu při multisportovním ME v Mnichově.

Mistrovství Evropy v cross country na horských kolech v Anadii (Portugalsko):
Štafeta:
1. Nizozemsko (Schellekens, Teunissen van Manen, Van Empelová, Molengraafová, Pieterseová, Haverdings) 1:07:02
2. Itálie -50
3. Německo -1:39
...
6. ČR (Zatloukal, Novotný, Hanáková, Šafářová, Holubová, Sáska) -2:15
Eliminátor:
Muži:
1. Klemenčič (Slovin.)
2. Marinheiro (Portug.)
3. Molnar (Rum.)
...10. Ježek (ČR).
Ženy:
1. Tormenaová (It.)
2. Ciriaková (SR)
3. Šafářová (ČR).

Reklama