Hlavní obsah

Chtěl jsem si už také zkusit, jak chutná domácí titul, řekl Boroš

Hlinsko

Michael Boroš musel po celý mistrovský závod cyklokrosařů v Hlinsku bojovat s přesilou dvojbloku závodníků z Kolína Tomášem Paprstkou a Janem Nesvadbou. O svůj první titul se však nenechal připravit. Rozhodl nástupem v posledním okruhu a mohl obléci dres šampióna.

Foto: David Taneček, ČTK

Cyklokrosař Michael Boroš na mistrovství ČR.

Článek

"Sen se splnil. Jak jsem říkal před závodem, těch druhých míst už mám dost. Chtěl jsem si to také vyzkoušet a získat mistrovský dres. Ten mám, takže jsem spokojený," řekl novinářům čtyřiadvacetiletý Boroš, který měl dosud ve sbírce dvě stříbra a bronz.

Na cestě za zlatem se musel vypořádat s několika překážkami. "Kluci na tom byli asi lépe v technice, ale nevzdával jsem to, i když se mi nejelo nijak extra dobře. Ještě si zvykám na nové kolo a nové řazení. Jezdím na tom teprve týden, tak to nebylo úplně stoprocentní. Ale dokázal jsem to, za což jsem hrozně rád," pochvaloval si Boroš.

"Kluci byli ve dvou trošku ve výhodě, pokoušel jsem se ohlídat si to co nejvíce a zkoušel jsem jim i odjet, i když to nebylo jednoduché v těch extrémních podmínkách. A neměl jsem ani extra formu, abych jim mohl odjet, sám pak dojet do cíle a víc si to užít," doplnil Boroš.

Reklama

Související témata: