Hlavní obsah

Contador uhájil dvacetisekundový náskok v čele Vuelty

Obregón

Španělský cyklista Daniel Navarro vyhrál po útoku v závěrečném stoupání 13. etapu Vuelty. Červený dres lídra udržel jeho krajan Alberto Contador, který do cíle dojel spolu se všemi svými konkurenty se ztrátou pěti sekund na sedmém místě. Spurt hlavních favoritů vyhrál jeho nejbližší pronásledovatel Alejandro Valverde, jenž obsadil čtvrté místo a dál ztrácí 20 sekund.

Foto: Ivan Aguinaga, ČTK/AP

Španěl Alberto Contador, lídr Vuelty.

Článek

Navarro začal útočit v závěrečném prudkém stoupání zhruba dva kilometry před cílem. Soupeřům mírně poodjel a hlavní favorité za ním se hlídali navzájem. S dvousekundovým odstupem nakonec dojel druhý jeho krajan Daniel Moreno před Wilcem Keldermanem z Nizozemska. Valverde pak do cíle přivedl skupinku dalších pronásledovatelů včetně Contadora a průběžně třetího Rigoberta Urána či čtvrtého Chrise Froomea.

Vedení v etapě měla dlouho v rukou jedenáctičlenná skupina uprchlíků, která se ale zhruba 50 kilometrů před cílem ve stoupání na poslední vrchařskou prémii rozpadla a útočící favorité je na rovině před závěrečným prudkým pětikilometrovým výšlapem do cíle dostihli.

V následujících třech dnech čekají peloton možná rozhodující boje. Před úterním volnem absolvují cyklisté tři náročné horské etapy, v sobotu budou muset zvládnout 200,8 km dlouhou trasu s dvěma vrchařskými prémiemi první kategorie.

Cyklistický závod Vuelta - 13. etapa (Belorado - Obregón, 188,7 km):
1. Navarro (Šp./Cofidis) 4:21:04
2. Moreno (Šp./Kaťuša)
3. Kelderman (Niz./Belkin) oba -2
4. Valverde (Šp./Movistar)
5. Bouhanni (Fr./FDJ.fr)
6. Caruso (It./Cannondale)
7. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo)
8. Gesink (Niz./Belkin)
9. Martin (Ir./Garmin)
10. Brambilla (It./Omega Pharma-Quick-Step) všichni -5
Průběžné pořadí:
1. Contador 48:59:23
2. Valverde -20
3. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step) -1:08
4. Froome (Brit./Sky) -1:20
5. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -1:35
6. S. Sánchez (Šp./BMC) -1:52
7. Aru (It./Astana) -2:13
8. Anacona (Kol./Lampre) -2:37
9. Gesink -2:55
10. Caruso -3:51

Reklama

Související témata: