Hlavní obsah

Cyklista Bernal by se mohl po zranění vrátit v závodu Kolem Německa

Kolumbijský cyklista Egan Bernal by se mohl po těžkém zranění z lednového karambolu na tréninku vrátit do soutěžního pelotonu v závěru srpna při závodu Kolem Německa. Podle listu Gazzetta dello Sport bere tým Ineos Grenadiers start elitního vrchaře na pětidenním podniku jako ideální variantu, konečné rozhodnutí bude záležet na konzultaci s lékaři.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Pětadvacetiletý vítěz Gira d'Italia a Tour de France naposledy závodil na loňské Vueltě. Při lednovém tréninkovém kempu doma v Kolumbii narazil ve vysoké rychlosti do stojícího autobusu a utrpěl zranění hrudní a krční páteře, zlomil si několik žeber, což mělo za následek propíchnutí plic, stehenní kost, čéšku, ruku a vyrazil si zub.

V nemocnici strávil dva týdny na jednotce intenzivní péče a postupně podstoupil pět operací. Později řekl, že existovala pětadevadesátiprocentní možnost, že zůstane ochrnutý.

Dva měsíce po nehodě se ale dokázal vrátit na kolo a začít s lehkým tréninkem. Začátkem května se přesunul do Evropy a nedávno se připojil k týmovým kolegům na soustředění ve vysoké nadmořské výšce v Andoře.

Reklama