Hlavní obsah

Cyklista Raboň skončil šestý v zahajovací časovce Dauphiné Libéré

NANCY

Cyklista František Raboň potvrdil své časovkářské schopnosti v nedělní zahajovací jízdě proti chronometru na závodě Dauphiné Libéré, jenž je zařazen do nejvyšší kategorie UCI ProTour. Pětadvacetiletý člen týmu Columbia-Highroad absolvoval 12 kilometrů v Nancy o 34 sekund pomaleji než vítěz Cadel Evans.

Článek

Australan Evans, dvakrát druhý na Tour de France, porazil o osm sekund dalšího favorita Alberta Contadora. Třetí místo s odstupem 23 sekund obsadil jiný Španěl, obhájce loňského vítězství Alejandro Valverde.

Raboň se vešel do jedné sekundy s pátým Italem Vicenzem Nibalim, vteřinu před nimi byl čtvrtý Belgičan Sébastien Rosseler. Český reprezentant už letos vyhrál časovky na závodech Kolem Murcie a Kolem Romandie.

Vítěz všech tří velkých Tour Contador a jeho kolegové ze stáje Astana závodí stejně jako na Giru d'Italia se zakrytými logy sponzorů na trikotech. Cyklisté totiž stále ještě nedostali všechny dlužné peníze, které jim přislíbil prezident kazašského svazu.

Závod Dauphiné Libéré je tradiční přípravou na Tour de France, která odstartuje za necelý měsíc. V pondělí čeká na peloton 228 km z Nancy do Dijonu, závěrečná etapa je na programu příští neděli.

Dauphiné Libéré - 1. etapa (časovka 12,1 km)
1. Evans (Austr.) 15:36, 2. Contador -8, 3. Valverde (oba Šp.) -23, 4. Rosseler (Belg.) -33, 5. Nibali (It.), 6. Raboň (ČR) oba -34.

Reklama

Související témata: