Hlavní obsah

Cyklista Ricco přiznal transfuzi, prý mu ji předepsal lékař

ŘÍM

Italský cyklista Riccardo Ricco opět změnil své vyjádření v případu zpackané krevní transfuze, kvůli níž v únoru málem zemřel. Druhý muž z Gira d'Italia 2008 se před antidopingovým vyšetřovatelem Italského olympijského výboru přiznal, že si sám transfuzi provedl. Tvrdí však, že ji měl předepsanou od lékaře.

Článek

Ricco byl začátkem roku hospitalizován v kritickém stavu se selháním ledvin. Lékařům řekl, že si měnil krev, kterou v ledničce schovával 25 dnů. Po svém zotavení informace o transfuzi popřel.

Vyšetřování státního zastupitelství v Modeně však v září transfuzi potvrdilo. Cyklistovi hrozí nejen doživotní zákaz startů, neboť už za sebou má dvacetiměsíční trest za doping během Tour de France 2008, ale také vězení až na tři roky.

Po únorové příhodě ho propustila stáj Vacansoleil a Ricco řekl, že s cyklistikou končí. V červnu však podepsal smlouvu s chorvatským týmem Meridiana-Kamen, za který ale nikdy nezávodil. Italská cyklistická federace mu oficiálně ze zdravotních důvodů odebrala licenci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.