Hlavní obsah

Cyklistická Tour v roce 2018 odstartuje na zaplavené silnici

Londýn

Cyklistická Tour de France příští rok odstartuje jízdou přes slavnou silnici Passage du Gois, kterou dvakrát denně zaplavuje příliv Atlantského oceánu. Na více než čtyřkilometrovou silnici spojující ostrov Noirmoutier s pevninou se peloton "Staré dámy" vrátí po osmi letech.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek

Článek

Organizátoři Tour de France dnes oznámili trasu prvních třech etap ročníku 2018, který odstartuje 30. června. První etapa o délce 195 km povede z ostrova Noirmoutier do Fontenay-le-Comte na větrných silnicích departmentu Vendée, který bude hostit prestižní úvod závodu pošesté v historii.

V hromadném spurtu se bude pravděpodobně rozhodovat také druhá etapa mezi městy Mouilleron-Saint-Germain a La Roche-sur-Yon, v němž bude cíl etapy poprvé od roku 1938. Třetí den se pojede týmová časovka na 35 km v Choletu. Zbytek trasy odhalí pořadatelé na prezentaci v říjnu.

Atraktivní průjezd silnicí Passage du Gois naposledy cyklisté na Tour absolvovali v roce 2011. Předchozí návštěvu pelotonu v roce 1999 poznamenaly pády favoritů na stále ještě mokrém a kluzkém povrchu silnice.

Letošní Tour odstartuje 1. července z Düsseldorfu.

Reklama

Související témata:
Příliv