Hlavní obsah

Cyklokrosový pohár v Hlinsku vyhráli Konwa a sedmnáctiletá Zemanová

Druhý závod cyklokrosového Toi Toi Cupu vyhrál v Hlinsku polský jezdec Marek Konwa před obhájcem celkového prvenství Michaelem Borošem. V závodu žen si pro premiérové pohárové vítězství mezi seniorkami dojela Kristýna Zemanová, jež koncem října oslaví teprve osmnácté narozeniny.

Foto: Sport.cz

Český cyklokrosař Tomáš Paprstka dojel v Hlinsku třetí - ilustrační foto.

Článek

Konwa rozhodl o výhře před Borošem nástupem v posledním kole a do cíle dojel s náskokem 14 sekund. "V technické pasáži v lese mi Konwa dokázal ujel. Neměl jsem v ten moment sílu jeho nástup zachytit a tak jsem si v poklidu pohlídal druhé místo," uvedl Boroš, jenž v úterý vyhrál úvodní díl šestidílného seriálu v Mladé Boleslavi a celkově vede. Třetí dojel Tomáš Paprstka.

O vítězství mezi ženami se rozhodovalo v souboji sedmnáctileté Zemanové s osmnáctiletou Bedrníkovou. Zemanová se v předposledním kole na druhou ženu z Mladé Boleslavi dotáhla a v závěrečném okruhu ji setřásla.

"Byl to neskutečně těžký závod, ale pro mě se skvělým koncem. Původně jsem chtěla počkat za skupinu za mnou, ale když se nepřibližovala, tak jsem začala Karolínu stíhat sama. Po výjezdu z lesa jsem jí v závěru podjela a ona udělala chybu, vycvakla a já získala náskok, který jsem naštěstí udržela až do cíle," řekla Zemanová, jež vyhrála o 18 sekund.

Vítězka z Mladé Boleslavi Pavla Havlíková nezachytila nástup mladých krajanek a dopředu se propracovávala ze závěru první desítky. Dostala se až na čtvrté míso, ale její útok na stupně vítězek zmařil v posledním kole defekt zadního kola a bronz uhájila Belgičanka Laura Verndonschotová.

Seriál pokračuje za týden ve Slaném.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Hlinsku:
Muži:
1. Konwa (Pol.) 56:45
2. Boroš (ČEZ Tábor) -14
3. Paprstka (Expres CZ-Tufo) -48
4. Stránský (Brilon) -1:07
5. Vaníček (ČEZ Tábor) -1:18
6. Hula (Expres CZ-Tufo) -1:23
Ženy:
1. Zemanová (Brilon) 50:56
2. Bedrníková (Expres CZ-Tufo) -18
3. Verdonschotová (Belg.) -2:14
4. Havlíková (Lawi junior) -2:30
5. Heiglová (Rak.) -2:52
6. Štěpánová (Maloja Pushbikers) -3:03
Průběžné pořadí (po 2 z 6 závodů):
1. Boroš 99
2. Konwa 93
3. Paprstka 93
Průběžné pořadí (po 2 z 6 závodů):
1. Bedrníková 98
2. Zemanová 97
3. Havlíková 97

Reklama

Související témata: