Hlavní obsah

Froome si po nehodě vyzkoušel týmovou časovku a zase půjde na operační sál

Ještě to není takové, jak by mělo, a tak Chris Froome musel pozměnit své plány. Kritérium v japonské Saitamě nejel, avšak exhibiční týmovou časovku si už vyzkoušel. Fenomenální cyklista se čtyři měsíce po vážné nehodě, při níž utrpěl mnoho zlomenin, dokázal vrátit do závodního tempa. Avšak teď bude muset zase na operační sál.

Foto: Profimedia.cz

Chris Froome při týmové časovce.

Článek

Když jde, tak kulhá. Na kole je to podle něj ale lepší. Chris Froome se o uplynulém víkendu vrátil k závodění. Po červnové nehodě, při níž utrpěl zlomeninu kyčle, stehenní kosti, žeber a lokte, si vyzkoušel v japonské Saitamě exhibiční týmovou časovku. Původně chtěl jet i kritérium, avšak od svého záměru raději upustil.

„Ještě jsem se nezotavil natolik, abych mohl plně závodit,“ přiznal Froome na webu cyclingtips.com. „Je to takové turistické jezdění,“ tvrdil čtyřnásobný vítěz Tour de France, který však nyní bude muset trénink zase na nějakou dobu přerušit. „Příští měsíc mě čeká další operace, z kyčle mi vyjmou kovovou destičku a šest šroubů,“ líčil.

„Doufám, že v prosinci už budu zase moci začít s tréninkem,“ přál si dvojnásobný medailista z olympijských her. „Ta nehoda mě změnila. Byl jsem po ní znovu na startu. A byla to pro mě obrovská výzva,“ vyprávěl s tím, že po tom, co se mu stalo, by chtěl ještě dosáhnout něčeho nevídaného.

„Největší odměnou pro mě bude, pokud se budu moci vrátit na Tour de France a budu moci zase usilovat o titul. Udělám vše pro to, abych se příští rok na startu objevil v takové formě, jakou jsem měl v minulosti, nebo ještě silnější. Stále cítím, že mám v sobě potenciál. Je to má motivace,“ dodal vítěz Gira d’Italia a Vuelty.

Reklama

Související témata: