Hlavní obsah

Giro d´Italia bude bez české účasti, Raboň dostal volno

PLZEŇ

Bez české účasti se uskuteční nadcházející 92. ročník cyklistického závodu Giro d'Italia. Na sobotním startu v Benátkách měl být František Raboň, ale po náročném závodním programu dostal od vedení stáje Columbia-Highroad volno.

Článek

"Šéfové rozhodli, že v posledních dvou měsících jsem toho odjel již hodně, proto mi dali čtrnáctidenní závodní volno," řekl dnes ČTK Raboň. Minulý týden v závodu Kolem Romadie vyhrál individuální i týmovou časovku a dva dny jel ve žlutém trikotu vedoucího jezdce. Prestižní závod nakonec vyhrál jeho krajan Roman Kreuziger z Liquigasu; ten Giro ve svých plánech ani neměl.

"V posledním týdnu se mi dařilo, ale stálo mě to dost sil, proto se ani moc nezlobím. Teď doma čtrnáct dnů potrénuji a pak pojedu Kolem Katalánska a další závody," uvedl Raboň, před nímž se otevírá možnost premiérového startu na Tour de France. "Původně jsem měl jet Giro a Vueltu, nyní možná pojedu Tour a Vueltu. Bude záležet na tom, zda si udržím současnou formu. Do Tour jsou ještě dva měsíce, takže je předčasné o tom nějak zvlášť přemýšlet," dodal Raboň.

Reklama

Související témata: