Hlavní obsah

Hlava dole, pak drsný pád. Švýcarský favorit finišoval zkrvavený a se zlomeninami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tyhle obrázky nejsou pro citlivé povahy. Švýcarský cyklista Stefan Küng na mistrovství Evropy v časovce doplatil na nepozornost. Utrpěl nepříjemný pád, který mu i rozrazil helmu. Zkrvavený sice dojel do cíle, ale diagnóza hovořila neúprosně. Otřes mozku a dvě zlomeniny.

Foto: Profimedia.cz

Stefan Küng se na ME v Emmenu nepěkně zranil.

Článek

Devětadvacetiletý jezdec se specializuje právě na souboj s chronometrem, vždyť loni byl na evropském šampionátu jen o půl vteřiny druhý, a tak i v Nizozemsku patřil mezi favority. Podle mezičasů bojoval o obhajobu stříbra, pár kilometrů před finišem však jeho naděje zhasly.

Soustředěný Küng jel se svěšenou hlavou a nekoukal před sebe. A rázem narazil do bariér na krajnici silnice, na nějž ho nepochopitelně neupozornili ani sportovní ředitelé v za ním jedoucím autě.

Foto: Profimedia.cz

Zakrvavený Stefan Küng na ME v Emmenu.

Následoval drsný pád na asfalt. Druhého muže nedávného závodu Kolem Slovenska zachránila helma, která se téměř rozpadla. Pohled na celé zakrvácené tělo závodníka však určitě nedělal mnohým divákům dobře.

Podle protokolů Mezinárodní cyklistické unie jezdci musejí být před pokračováním prohlédnuti, pokud mají rozbitou helmu nebo utrpěli nehodu, která mohla způsobit otřes mozku. Auto s lékařem však údajně nebylo poblíž, a tak Küng i přes kolizi nasedl zpátky na kolo a finišoval na 11. příčce.

A pak zamířil do nemocnice, kde mu doktoři podle švýcarského serveru Blick diagnostikovali otřes mozku, zlomeninu lícní kosti a zlomeninu ruky. Operace naštěstí nebyla nutná, i tak ale pro švýcarského válečníka skončila sezona.

Reklama

Související témata: