Hlavní obsah

Kreuziger po druhé etapě Kolem Švýcarska drží druhé místo

DAVOS

Český cyklista Roman Kreuziger je i po druhé etapě závodu Kolem Švýcarska na průběžném druhém místě, jeho ztráta na olympijského vítěze v časovce Švýcara Fabiana Cancellaru se mírně zvýšila na 22 sekund. Třiadvacetiletý obhájce prvenství přijel do cíle stopadesátikilometrovém okruhu kolem Davosu v hlavním pelotonu na 36. místě ve stejném čase jako vítězný Rakušan Bernhard Eisel.

Článek

Kreuzigrova ztráta na vítěze úvodní časovky vzrostla o tři sekundy poté, co Cancellara získal bonifikaci za vítězství na spurtérské prémii na 144. kilometru. "Asi si dost věří, tak to chtěl zkusit. Ale tyhle vteřiny závod rozhodovat nebudou. Přijdou těžké kopce, kde minuta nemusí nic znamenat. Já rozhodně na prémie spurtovat nebudu," řekl Kreuziger pro své oficiální internetové stránky.

Etapa se rozhodovala v závěrečném spurtu, ve kterém byl nejrychlejší Eisel před Němcem Geraldem Ciolkem a Španělem Oscarem Freirem. Vítěze těsného dojezdu musela určit cílová fotografie. "Bylo to dost nebezpečné, já zůstal vzadu, nechtěl jsem riskovat nějaký pád," uvedl Kreuziger, který prý ještě není v nejlepší formě. "Posledních 40 kilometrů se jelo skoro pořád do kopce a fakt v pekelném tempu, hodně to bolelo. Trošku jsem se trápil. Necítil jsem se moc dobře, potřebuji se dostat do závodního tempa. S každým dalším dnem by to ale mělo být lepší," dodal.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska - 2. etapa (150 km):
1. Eisel (Rak.) 3:36:54 hod., 2. Ciolek (Něm.), 3. Freire (Šp.), 4. Gavazzi (It.), 5. Rojas, 6. Cabre (oba Šp.), ...36. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Cancellara (Švýc.) 3:46:12, 2. Kreuziger -22, 3. Klöden (Něm.) -25, 4. Hincapie (USA) -27, 5. Martin (Něm.), 6. Kirchen (Luc.) oba -34.

Reklama