Hlavní obsah

Hororové záběry z Pekla severu. Šampion skončil se zlomeninami, Sagan má otřes mozku

Dva bývalí vítězové Paříž-Roubaix skončili po pádech v nedělním závodu přezdívaném Peklo severu v nemocnici. Loňský šampion Nizozemec Dylan van Baarle si při pádu v Arenberském lesíku zlomil ruku a rameno, nejrychlejší cyklista z roku 2018 a trojnásobný mistr světa Peter Sagan utrpěl na jiném sektoru s obávanými kostkami otřes mozku.

Foto: Profimedia.cz

Van Baarle Dylan (vlevo) a Asgreen Kasper po pádu Paříž-Roubaix.

Článek

Nedělní 120. ročník slavného monumentu přinesl na dlážděných úsecích opět hodně karambolů. Van Baarle, jenž loni triumfoval po úniku, si bude muset dát od cyklistiky další pauzu. Kvůli zranění nohy přitom už letos přišel o pár klasik včetně Kolem Flander. "Dylan má zlomenou ruku, rameno a potlučený obličej. Určitě nepojede Amstel Gold Race," oznámili zástupci stáje Jumbo-Visma.

Pro Sagana skončil jeho poslední start na Paříž-Roubaix už na druhém sektoru. Uklouzl a po pádu na trávník se těžce sbíral. Také nemohl pokračovat. "Mám otřes mozku. Pamatuju si docela dost věcí, ale útržkovitě," přiznal pro televizi RTVS. Sagan po této sezoně skončí se závody na silnici a zaměří se na horská kola.

Do cíle na velodromu v Roubaix dorazilo 135 jezdců včetně Mathiase Vacka (na 67. místě) a Zdeňka Štybara (79.). Sedmatřicet cyklistů Peklo severu nedokončilo, mezi nimi i Pavel Bittner. Triumf vybojoval v nejrychlejším čase historie nizozemský favorit Mathieu van der Poel.

Související témata: