Hlavní obsah

Mistr republiky Emil Hekele nechybí v české nominaci na MS cyklokrosařů

Mistr republiky Emil Hekele nechybí v nominaci české reprezentace pro mistrovství světa cyklokrosařů, které je na programu první únorový víkend ve švýcarském Dübendorfu. Spolu s ním se v závodě elitní mužské kategorie představí Michael Boroš, jenž kraloval na domácím šampionátu nepřetržitě tři roky před Hekelem, a Jan Nesvadba. V závodě žen pojedou Kateřina Nash, Pavla Havlíková a Nikola Bajgerová.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vítěz Mistrovství České republiky v cyklokrosu Emil Hekele na trati.

Článek
Fotogalerie

Dvaačtyřicetiletý Hekele startoval mezi elitou již na MS 2017 v lucemburském Bielesu (22. místo) a rok nato v nizozemském Valkenburgu (49.). Nedávným domácím triumfem v Jičíně, na který dosáhl vůbec poprvé v kariéře, si podle nominačních kritérií zajistil místo v týmu reprezentačního trenéra Petra Dlaska pro MS. V tu chvíli ale neměl statut reprezentanta, neboť neměl podepsanou reprezentační smlouvu. Až na výjimky navíc ani nestartoval v domácích soutěžích.

V minulosti měl navíc samorost z Loštic, který závodí za vlastní tým Zekof, spory se svazem. Příležitost opět hájit české barvy na vrcholu sezony si ale nenechal ujít. Obě strany jakékoliv sváry urovnaly a dohnaly zároveň i potřebné náležitosti.

"Emil jel v Jičíně neskutečný závod. Do kopců běhal jako Usain Bolt a myslím si, že v posledních dvou kolech by mu měl problém stačit kdokoliv ze světové špičky. Jsme rádi, že se rozhodl statut reprezentanta podepsat, a těšíme se na jeho výkon na mistrovství světa," prohlásil před pár dny předseda cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.

Trenéru Dlaskovi se z drtivé většiny vyjasnilo ohledně posledních nominačních otazníků po víkendovém závodě Světového poháru v Nommay. Poslední tajenka zůstává mezi juniory, kde se mezi Pavlem Jindřichem a Davidem Šulcem rozhodne až po nedělní zastávce SP v Hoogerheide.

Český cyklokros bude mít ve Švýcarsku zastoupení ve všech šesti věkových kategoriích. Loni z dánského Bogense se Češi vrátili bez medaile. Posledním cenným kovem zůstává stříbro Tomáše Kopeckého ze závodu juniorů na MS 2018 ve Valkenburgu. Kopecký je ve výpravě i tentokrát, ale už v kategorii mužů do 23 let.

Nominace ČR na mistrovství světa v Dübendorfu:
Muži elite: Michael Boroš, Emil Hekele, Jan Nesvadba.
Muži do 23 let: Karel Camrda, Josef Jelínek, Tomáš Ježek, Tomáš Kopecký, Jakub Říman.
Junioři: Matyáš Fiala, Matyáš Kopecký, Matěj Stránský, Jan Zatloukal, Pavel Jindřich/David Šulc.
Ženy elite: Nikola Bajgerová, Pavla Havlíková, Kateřina Nash.
Ženy do 23 let: Tereza Švihálková.
Juniorky: Karolína Bedrníková, Aneta Novotná, Kristýna Zemanová.

Reklama

Související témata: