Hlavní obsah

Mistryní Evropy mezi bikerkami je Lecomteová, Čábelická byla dvacátá

Aktualizováno

Mistryní Evropy v závodě cross country horských kol se v Mnichově stala poprvé v kariéře třiadvacetiletá Loana Lecomteová z Francie. Druhé místo obsadila její krajanka Pauline Ferrandová-Prévotová, bronz si vyjela Nizozemka Anne Terpstraová. Nejlepší Češkou byla na 20. místě Jitka Čábelická.

Foto: Jan Němec/mtbs.cz

Jitka Čábelická byla v závodě cross country horských kol na ME nejlepší Češkou, brala 20. místo.

Článek

V deštivém počasí čekalo na bikerky sedm okruhů. Hned v prvním se dokázaly odtrhnout Lecomteová a Ferrandová-Prévotová spolu s dvojicí Švýcarek Jolandou Neffovou a Alessandrou Kellerovou, jimž se však dokázaly před nájezdem do druhého kola vzdálit na 11 sekund.

Náskok brzy narostl na půl minuty, záhy ale Ferrandová-Prévotová, která na ME útočila na zlatý hattrick, své krajance ujela. V nájezdu do třetího okruhu už vedla o 11 sekund a dál se Lecomteové vzdalovala.

Jenže během třetího okruhu jí spadl řetěz a než se jí ho podařilo na zabahněném kole nahodit, Lecomteová se kolem ní přehnala a získala navíc téměř minutový náskok, který držela i o kolo později. S přehledem si pak dojela pro první velké zlato v kariéře.

Ferrandová-Prévotová přijela do cíle se ztrátou 37 sekund. Terpstraová, která za ní v předchozích dvou letech brala pokaždé stříbro, měla na vítězku více než tříminutové manko. Čábelická zaostala za vítězkou o více než devět minut.

Mistrovství Evropy v cross country na horských kolech v Mnichově:
Ženy (30,6 km):
1. Lecomteová 1:28:04
2. Ferrandová-Prévotová (obě Fr.) -37
3. Terpstraová (Niz.) -3:08
4. Neffová (Švýc.) -3:33
5. Bohéová (Dán.) -4:29
6. Kellerová (Švýc.) -5:07
...20. Čábelická -9:06
22. Tvarůžková -9:33
28. Czeczinkarová -10:22
36. Štěpánová (všechny ČR) -2 kola

Reklama

Související témata: